Със състояние, в което нищо не го радва, се е сблъсквал всеки човек

Апатията, депресията, загубата на интерес към живота често се появяват, защото губим интерес към живота.

Ако напълно сте загубили интерес към живота, тогава трябва да се замислите върху думите на Карлос Кастанеда.

Какво е най-добре да направите в такава ситуация?

Позволете си да се отпуснете и да си починете

Загубата на интерес към живота често се случва, защото сме уморени и имаме нужда от почивка.

Морето от работа, необходимостта да контролирате всичко в собствения си живот, страхът да нямате време да направите нещо често опустошава човек психически и физически, така че в такива моменти той не може да се наслади на това, което го заобикаля.

В този случай липсата на интерес към живота е нормална реакция на стрес. За да направите живота отново искрящ с ярки цветове, трябва да предприемете прости стъпки:

· Позволете си да поспите и да се отпуснете;

· Освободете се от ситуация, която вече не можете да задържите и контролирате;

· Позволете на обстоятелствата да се развиват така, както се развиват;

· Подарете си нещо приятно;

· Забавете малко собствения си ритъм на живот.

Такива прости и достъпни действия често помагат да се отпуснете, да облекчите стреса и отново да погледнете живота в ярки цветове. Отпочиналият човек може да се наслаждава на живота, да бъде светъл и щастлив.

В преследване на необходимост, бизнес и грижи, вкусът към живота се губи, както и интересът, така че всичко изглежда черно-бяло и скучно.

Пуснете нещо ново в живота си

Ако нещата станат скучни и безинтересни, опитайте да направите нещо, което никога не сте правили, поне за известно време. Като опресните впечатленията си, можете да спечелите много за себе си.
Например:

· Ще откриете няколко интересни качества в себе си;

· Ще Станете по-силни, ще се научите да се справяте със стреса;

· Може да развиете нови навици, приятели, интереси в живота;

· Ще погледнете познатите проблеми от нов ъгъл.

Дори само билет за лотария, кратко пътуване или парти в ресторант, където сте мечтали да отидете, но не е имало такава възможност, ще ви помогне да се отпуснете. Така че поемайте рискове, променяйте се – новите преживявания могат да върнат интереса към живота.

Виждайки света през очите на любовта, ние откриваме нови аспекти на живота

Често отговорът на въпроса защо ни е скучно и безинтересно е, че губим чувството за любов към света.

Виждайки отрицателните страни на живота, ние започваме да се тревожим, да се отдалечаваме от това, което ни носи болка и страдание, и следователно губим интерес към света, когато ни се струва твърде враждебен.

Щом започнем да обичаме света, да се радваме на светлината, на добрите сигнали на света, тогава той разкрива пред нас радостните и светлите си страни. Те са тези, които ни връщат към живота и интереса към него, позволявайки ни не само да приемем негативизма на света около нас, но и да видим доброто в него.

Любовта към света ръководи човека, помага му да намери своето място в живота и собствените си източници на радост. Така че, ако сте загубили интерес към света и към живота, опитайте се да намерите красивото и доброто в това, което ви заобикаля.

Карлос Кастанеда е американски писател, поет, етнограф, езотеричен мислител и мистик. Доктор по философия по антропология. Автор на 12 тома бестселъри, продадени в 28 милиона копия на 17 езика и посветени на представянето на езотеричните учения за „Пътя на знанието“.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!