За да се събуждате лесно всяка сутрин, ви трябва ЦЕЛ

Каква е първата ви мисъл, когато отворите очи сутрин?

За мнозина това е така: „Още една сутрин, дано само денят бъде по-добър от вчера“ или „Пак на работа, скоро ще почивам“. Това не е особено мотивиращо? Изобщо не е мотивиращо.

А ако е така: „Предстои ми прекрасен ден. Обичам този свят“, „Любимата ми работа ме чака“ – вече е много по-добре. Доброто настроение за целия ден е гарантирано.

Но целта действа най-ефективно. „Посрещам новия ден с усмивка. Време е за малко тичане! Подобрявам здравето си и ставам по-устойчив” или „Днес имам за цел да сключа договор с колега. Предстоят нови възможности.“

Такава мотивация отваря очите, кара мозъка да се събужда. Силите се появяват сами. Просто е: вие сте водени от целта.

Целта не е задължително да е глобална. Дори едно малко, но значимо нещо за вас ще играе роля. Например: „Днес ще уредя изненада за любимия човек. Нека усети моята нежност и грижа. Давам любов на света.“

Много хора не искат да се събуждат по-рано, защото смятат, че така ще спят по-малко. Това са просто оправдания. Ако искате да постигнете конкретна цел, но не можете да си зададете режим, тук нещо не е наред, нали? Тренирайте се да лягате и да ставате по едно и също време. За да се наспите, са достатъчни 6-7 часа сън.

Забравете фразата „още 10 минути“. Първо, през тези 10 минути изобщо няма да спите. Второ, ще се почувствате по-уморени, ще реагирате още по-негативно на ставането. Така че ако искате да се научите да ставате по-рано – ставайте и това е!

Помислете само колко ползи ще имате: време за себе си, допълнително време за важни неща, за планиране на деня, за сутрешни упражнения, за вкусна закуска и т.н.

Когато си поставиш цел, се събуждаш с нея. Не са необходими будилници, 10 минути, 30 минути, различни техники и методи, които между другото работят. Но! Най-ефективната техника е тази – наличието на цел + позитив + сутрешни упражнения.

Поставете си цели, така че новият ден да започне с правилното настроение! За да се чувствате бодри сутрин, готови за действия и успехи!

econet

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!