Проф. Сюзън Шнайдер: Извънземните са безсмъртни роботи на милиарди години

Човечеството днес буквално се дави в предположения и догадки за това, каква ще бъде първата среща с извънземен интелект. Тази първата среща може да   се окаже много, много ужасна. Ако си представяте извънземните като малки сиви или зелени човечета с голяма глава и крайници, които имат силна мания да крадено от 30думи изследват хората през неприлично място, тогава дълбоко грешите и ние сме принудени да ви разстроим.

Как изглеждат те?

Сюзън Шнайдер е учен, доцент по философия и когнитивни науки в Университета на Кънектикът, а също така преподава в Йейлския университет и е член на много изследователски групи. В нейното изследване „Извънземни крадено от 30думи умове“ се казва, че първият съвременен контакт с „извънземни“ ще се случи най-вероятно с развита роботизирана раса, чиято възраст се оценява на милиарди години.

Шнайдер е повече от сигурна, че много извънземни цивилизации не са биологични форми на живот. Тези форми на живот са постбиологични, перфектна форма на развитие на крадено от 30думи жив организъм, някакъв развит извънземен изкуствен интелект. Или дори свръхразум. Такива цивилизации изпреварват по развитие човечеството стотици хиляди пъти. Според стандартите на развитите извънземни ние сме по-скоро бебета, чиято цивилизация е още в зародиш.

Дали човекът ще стане постбиологично същество?

Развитието в постбиологичната фаза на жив организъм е напълно оправдано крадено от 30думи и логично. Всъщност, въз основа на това знание, извънземните цивилизации имат просто немислимо за нас ниво на развитие на технологиите, те са създали живот на основата на силиций, и ставайки практически безсмъртни, са се научили да оцеляват там, където въглеродните форми на живот нямат място.

Всъщност такъв роботизиран хибрид на крадено от 30думи силициева основа има редица значителни предимства:

Лесно понася космически полети;
Разполага с огромна изчислителна мощност;
Няма никакви физически ограничения (череп, кости, например);
Бързо достига фазата на свръхинтелекта.

И човечеството ще може да направи това … Само че след милиони години.

Но по стандартите на извънземните, примитивното човечество вече тръгва по крадено от 30думи истинския път и бавно се слива с машините. Ако човек успее да създаде толкова съвършен изкуствен интелект, който непрекъснато прогресира, логично е да се предположи, че през такова начално ниво  извънземните форми на живот са преминали преди много милиарди години.

В ранните си творби Сюзън Шнайдер вече е казвала, че крадено от 30думи съвременният ИИ отдавна е надминал човека в много области: бие го на шах, замества го в различни етапи на производство, изпреварвайки го по издръжливост и производителност. Впоследствие ИИ ще се развие в свръхразум, който определено ще бъде по-добър от биологичния. Освен това подобен свръхразум дори ще може да притежава черти, крадено от 30думи присъщи само на хората днес: социални умения, научно мислене, здрав разум. Именно това в дългосрочен план   е огромна опасност.

Можем спокойно да предположим, че бързо развиващият се изкуствен интелект в крайна сметка ще се окаже по-умен от хората и ще промени всички мерки за контрол, което в крайна сметка крадено от 30думи ще доведе до пълно поробване на цялото човечество. Но по-скоро такова бъдеще няма да е толкова прозаично – човечеството просто ще бъде унищожено, защото вече ще е безполезно, развитият ИИ ще се окаже самодостатъчен.

Въз основа на горното  заслужава да се отбележи, че човечеството е само примитивна форма на организация крадено от 30думи на живота, тъй като мозъкът ни е ограничен от химически и исторически фактори и е способен само да се адаптира към шоковите промени в околната среда.

 

По материали на Nautilus

© 2020 30dumi.eu All rights reserved!

Нашествието на машините: За една годината роботи са заменили част от работниците в 12% от британските компании!

Нашествието на машините: За една годината роботи са заменили част от крадено от 30думи работниците в 12% от британските компании!

Положението е парадоксално: най-активно роботи и алгоритми изместват работниците в Уелс, но хората там  са много по-малко обезпокоени от автоматизацията. Експертите настояват да се подготвим защото това е само началото.…

Още по темата крадено от 30думи – във Фейсбук:


© 2020 30dumi.eu All rights reserved!

защищено INVITEXT