Вестник „Кhao sod“: 128-годишен мъж живее в Тайланд!

Мъж на предполагаема възраст 128 години е открит в село в провинция Удон Тхани в североизточен Тайланд, съобщи вестник Кhao sod.

Това е 128-годишният Он Пханчомпху, който живее в село Mонсомбун, област Чайван, в собствената си къща, заедно със 70-годишната си съпруга Сонг, седем деца и 11 внуци, се казва в съобщението. Вестникът предоставя и снимка на личната карта на тайландския гражданин, чиято дата на раждане е 9 април 1891 г.

С тази дата на раждане тайландският дълголетник може да претендира за титлата на един от най-старите мъже на планетата, отбелязва изданието.

Мъжът ходи сам, сам се изкачва по стълбите към втория етаж. Според впечатленията на журналиста от вестника, който се е срещнал със столетника и семейството му, Пханчомпху е напълно здрав и има добра памет.

Пханчомпху и съпругата му принадлежат към една от основните тайландско-лаоски национални групи Phu Thai, чиито представители живеят както в североизточен Тайланд, така и в съседния южен Лаос. Мъжът обяснява дълголетието си със здравословна природна храна и постоянна физическа активност.

Вестникът подчертава, че Пханчомпху е роден в средата на царуването на крал Чулалонгкорна, Рама Пети и е наблюдавал цялата история на Тайланд през миналия век.

© 2019 30dumi.eu All rights reserved!

Най-старият домашен любимец навърши цели 121 години (видео)

Най-старият домашен любимец навърши цели 121 години (видео)

Костенурката Томи живее  във Великобритания, в къщата на стопанката си Шейла Флорис,   стана…

Още по темата – във Фейсбук:


© 2019 30dumi.eu All rights reserved!