Биткойн- валутата на бъдещето

Ако трябва да отговорим с едно изречение на въпроса какво е биткойн, бихме избрали думите на Марк Андресен, който още през 2014-та в статия за Ню Йорк Таймс заявява:

Биткойн е революция, сравнима с Интернет през 90-те и персоналните компютри през 70-те.

Това са думите на човек, който не само крадено от 30думи че от години управлява един от най-успешните фондове за рискови инвестиции в света, но е и доказан визионер, до голяма степен пряко отговорен за Интернет, във вида, в който го познаваме днес – за справка, виж Wikipedia.

Какво е Биткойн?

Биткойн е едновременно глобална разплащателна система и валутна единица.

Валутата крадено от 30думи биткойн не се издава и не се гарантира от правителство, организация или компания. Тя се поддържа и защитава от десетки хиляди компютри по света, чиято съвкупна мощ е хиляди пъти по-голяма от изчислителната мощ на Google, Amazon и IBM взети заедно. Стойността на биткойн се основава на тази изчислителна мощ, крадено от 30думи както и на предимствата му, за които ще говорим по-долу.

По силата на математически закон броят на всички биткойни е ограничен на 21 милиона биткойна, като към 2017-та година са създадени малко над 18 милиона от тях. Средно на всеки 10 минути се „добиват“ нови 12.5 биткойна, които се разпределят крадено от 30думи между собствениците на горе споменатите компютри – процес, известен като биткойн копаене.

Забележете, че всеки биткойн се състои от сто милиона сатошита, както се наричат стотинките на биткойн. И затова – макар че цената на един биткойн е вече над $1000 -с биткойн могат да се извършват разплащания с размер крадено от 30думи по-малки от един цент.

Разплащателната система Биткойн е децентрализирана, peer-to-peer  мрежа. Можем да се разплащаме с биткойн без нуждата от посредници – без банки, виза и мастъркард, пейпал и подобни. Таксите за изпращане на биткойн са минимални и не зависят нито от размера, нито от получателя на плащането. Всъщност, при крадено от 30думи Биткойн държавните граници не съществуват – веднъж превърнати в биткойн, парите ви са налични от всяка точка на света, в която има интернет.

Вашите биткойни са неприкосновени – никоя власт не може да получи достъп до тях, ако не разполага с частния ключ за адреса, в който се намират те. крадено от 30думи Може дори да се каже, че биткойн е първата технология в историята на човечеството, която е по-силна от държавата и централизираната власт в нея. Затова и много от нас схващат биткойн не толкова като модерна валута в интернет, а като социална съпротива срещу статуквото.

Сигурността на плащанията с биткойн се крадено от 30думи базира на криптография с публичен ключ, като по този начин се избягва нуждата от споделяне на лични данни (като имена, адрес, номер на карта и прочие) при плащане. На същата тази криптография се базира и традиционната банкова система.

За много други предимства на биткойн може да прочетете в статията Предимства крадено от 30думи на биткойн като разплащателно средство.

Биткойн портфейл, адрес и частен ключ
Биткойн портфейлите са безплатни софтуерни програми, чрез които можете са получавате и изпращате биткойни.

Биткойн адресът е сходен по значение с номера на банковата ви сметка. Но за разлика от банковата сметка, притежанието на авоарите, съхранявани в биткойн адреса, крадено от 30думи не се удостоверява с лични данни (като имена, адрес, ЕГН и прочие), а с притежанието на уникален частен ключ, който „става“ за този адрес.

Когато изпращате пари в банковата система, вие трябва да укажете освен номера на сметката, номера и името на банката, в която е тази сметка, имената на крадено от 30думи титуляра на сметката и дори произход на средствата за по-големи суми. В Биткойн ви е необходим само биткойн адреса на получателя и частния ви ключ за адреса, от който изпращате биткойните.

Как да се сдобием с биткойни?
Съществуват няколко начина за това.Най-лесният е като си ги купите.В България това може крадено от 30думи да стане от сайтът crypto.bg или rgcoins.Друга възможност е и чрез така нареченият майнинг за който трябва подходящ хардуер.За тези от вас които които не разполагат с капитал,биха могли да стартират печелейки биткойни напълно
БЕЗПЛАТНО от този сайт

https://freebitco.in/?r=4060484
Сайтът предлага възможност за печалба на всеки час+ 0.1% дневна лихва крадено от 30думи върху баланса в сайта + ежеседмични лотарии. Всичко това напълно безплатно.

защищено INVITEXT