Тома Томов: Тръмп създава проблеми вътре в елитите, срещу него са „Господарите на Вселената“

toma45-ят президент на САЩ се изправи срещу „невидимата власт“ която управлява света – с избирането му глобалните финансови елити получиха страхотен удар, казва журналистът

„В САЩ има кланова война между различните корпорации. Когато Барак Обама дойде на власт, той дойде с лозунга „Yes We Can“ крадено от 30думи („Да, ние можем“) – „Аз ще направя революция вътре в системата“. Е той не я направи, каза в интервю за предаването на Радио Варна „Позиция“ журналистът Тома Томов.

С подобен слоган, но с други думи идва 45-тия президент на САЩ Доналд Тръмп: „Твърде дълго, малка група хора в столицата на крадено от 30думи нашата страна обираше цялото богатство на държавата, а всички разходи трябваше да поеме народът“. Според новия президент, тази малка група която е на власт, е направила клане в американските градове, каза още Тома Томов пред водещия Жоро Бекяров.

– Казвам добър ден на журналиста Тома Томов с когото ще коментираме крадено от 30думи основните външнополитически знакови събития от изминалата година, Брекзит и изборите в САЩ, които очевидно ще отекват още дълго време през следващите години.

– Здравейте.

– Преди да започнем, искам да припомня едни думи на вашия колега Димитри Иванов, с когото дълги години правехте телевизионни предавания, та той навремето беше цитирал крадено от 30думи американския президент Линдън Джонсън, който казвал, че „Когато никой не усеща топло, когато само ти усещаш топло, означава, че си пикаеш в панталона”. Правим паралел между този цитат и провала на елитите, защото те като че ли се откъснаха от реалността и не разбраха защо и как се случиха Брекзит крадено от 30думи и избирането на Доналд Тръмп за 45-и президент на САЩ. Съгласен ли сте с една такава теза?

– Аз много уважавам Димитри Иванов, той ми е приятел и за мен беше привилегия да работя с такъв забележителен мъж. Аз мисля, че господарите на Вселената са в САЩ. Ако приемем, че крадено от 30думи те наричат себе си „невидимата власт”… или има един друг израз „deep state” – дълбоката държава или третото – „Господарите на Вселената” (“the masters of the universe”). Тази велика малка групичка, която е 1/10 от 1%, този митологически звяр с пет глави, нека първо поясним кои са те.

Първо, Федералната крадено от 30думи резервна система и Уолстрийт, финансовия сектор. След това, големите индустриални корпорации. Третото – 17-те разузнавателни и контраразузнавателни агенции. Четвъртата е военно промишленият комплекс. И накрая медиите и Холивуд – „Ню Йорк таймс” „Уошингтън поуст”, големите тв корпорации- от Фокс, до Си Би Ес и Ен Би Си. Това чудовище с крадено от 30думи пет глави, което управлява света, е в непрекъснат конфликт със себе си. Когато вие сте президент на САЩ, независимо какво правите, в крайна сметка вие сте нает мениджър.

Те ви наемат за 4 години, след това за 8, за да не вземе да сбъркате повече. Само Франклин Делано Рузвелт е крадено от 30думи имал четири мандата… и тъй като се греши много на този пост, те ги сменят, тези които ги наемат. Естествено, това се разиграва с избори, „свободата на народа да избира”. В момента в САЩ има кланова война между различните корпорации.

Когато Барак Обама дойде на власт, той дойде с лозунга крадено от 30думи – „Yes We Can“ („Да, ние можем“), „Аз ще направя революция вътре в системата“. Е, той не я направи. Ще ви дам елементарен пример, една фраза: „Паразитите на Уолстрийт не произвеждат нищо освен хартийки. Единственият начин да има мир на света е да забраним на 50-те наши и чуждестранни банкери крадено от 30думи да престанат да се занимават с работата си.” Това звучи все едно го казва Тръмп, но така е говорил индустриалецът Хенри Форд.

Или да кажем, това което изрече Тръмп – „Твърде дълго, малка група хора в столицата на нашата страна обираше цялото богатство на държавата, а всички разходи трябваше да крадено от 30думи поеме народът“. Той използва една страхотна метафора, като казва, че заводите в страната са ръждясали и приличат на надгробни камъни. Което е много остро. И допълни, че тази малка група, която е на власт, е извършила клане в американските градове.

– Имайки предвид загубата на работни места, тъй като корпорациите изнасят своето производство извън щатите, в Азия и Мексико заради по евтината работна ръка.

– Винаги има една християнска традиция, образно казано, на война. През целия ХХ век крадено от 30думи и началото на ХХI… и тя се води от глобалните финансови елити. В Давос имаше интересна реч на Джак Ма (основателят на онлайн платформата Ali Baba.

Какво е била глобализацията в ХIХ век. Това, което са правили няколко аристократични семейства, които са управлявали различни империи – Британската, Руската, Австро- Унгарската. крадено от 30думи През ХХ век глобализацията са войните и движението на капиталите, осъществявано от големите финансови къщи на Ротшилд, на Морган и т.н., а сега, видяхте, глобалните финансови елити получиха страхотен удар в тази война, която се води.

Един човек, който представлява битката срещу тях – Тръмп, дойде на власт в Белия крадено от 30думи дом. Той използва донякъде идеи на сенатор Тафт, който пръв каза „Америка първа”. Или идеите на Линдън Джонсън за „Великото общество”… или динамичният консерватизъм на Ричард Никсън. Или идеите на Джон Кенеди.

Тук имате една идеология, която утвърждава не правата и гражданските свободи на отделния човек, не класовата борба на крадено от 30думи Ленин, а една идеология, която говори за единство на народа. Още не знам дали някой не е измислил идеологията на тръмпизма, който е някаква форма на тръмпизъм–социализъм. Обаче в момента Тръмп създава големи проблеми вътре в елитите.

– Именно, да, създава проблеми. Вие споменахте за това, че корпоративна Америка не крадено от 30думи е доволна от неговите действия и идеи, най-малко защото ще си намали печалбите ако върне производството в САЩ, където надниците са по големи.

В същото време стана ясно, че 13 от ръководителите на най-големите технологични компании, които бяха против него на изборите и всъщност подкрепиха опонента му Хилари Клинтън, крадено от 30думи влизат в специален съвет към президенството.

Съвет начело със знакови фигури като Илон Мъск, основателят на „Тесла” и Space X и Питър Тил, който ръководи PayPal. Не наблюдаваме ли преобръщане на тенденциите?

– Или по-скоро конфликт. Илон Мъск получаваше много пари от Обама, от държавата. Неговата програма Space X крадено от 30думи съществува благодарение на тези пари.

– Но сега твърди, че ще е посредник между новия президент и технологичния сектор…

– Много правилно следите това, което се случва в Силиконовата долина. Като си помислите, 2006 година кои са най могъщите корпорации в света? Exxon.

А какво е Exxon – петрол и крадено от 30думи газ. Колко е тяхната капитализация – около 300 милиарда. Тогава руснаците се надяваха капитализацията на Газпром да удари трилион. Каква е капитализацията на Exxon в момента? Много по-малка. Кои компании са начело в днешни дни?

Гугъл и Епъл. Има смяна на елитите и Силиконовата долина играе колосално важна роля. В крадено от 30думи какво се заключава техният успех, на такива компании като Епъл, Майкрософт, Гугъл – те създават това което наричат „идеи”.

А това, което е производството, наричат го commodities, е едва 10%. Всичките финанси и усилия отиват в останалите 90% – интелектуалния труд. Производството отива в Азия – дали ще е Китай, крадено от 30думи Тайланд, Тайван е без значение. От САЩ са изнесени 70 хиляди завода. Които след себе си са оставили безработни хора, които преди са получавали добри доходи, а сега получават съвсем малко пари. Да, глобализацията направи някои хора много богати и ето тук, ще се върнем към думите на г-н Ма.

крадено от 30думи

Основателят на „Али Баба“ в разговора с Доналд Тръмп каза следното нещо: „Вашите фирми, корпорации и компании направиха колосални пари, като изнезоха заводите си при нас в Китай, но, къде отидоха тези пари?” и отговаря на своя въпрос – „Ами вие водихте с тях войни”.

Истината е, че през последните крадено от 30думи 30 години САЩ водиха 17 войни, които струваха десетки трилиони.

За това в момента Тръпм в Америка е модерен, защото има остаряла инфраструктура, изнесена индустрия зад граница, която той се закани, че ще върне и в това се състои конфликтът.

ИЗТОЧНИК: http://epicenter.bg/article/Toma-Tomov–Tramp-sazdava-problemi-vatre-v-elitite–sreshtu-nego-sa–quot-Gospodarite-na-Vselenata-quot–/119607/11/34

защищено INVITEXT