Кандидатът за канцлер на Германия Шулц нарече Тръмп заплаха за демокрацията

Кандидатът за канцлер на СДПГ Мартин  Шулц заяви, че президентът на САЩ „си играе с безопасността“ на Запада. Миграционният  указ на Тръмп социалдемократът определи като непоносим.

Кандидатът за поста канцлер на Германия от Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) Мартин Шулц счита, че  президентът на САЩ Доналд Тръмп е „извънредна заплаха крадено от 30думи за демокрацията.“ „Тръмп си играе със сигурността на западния свят“, – казва Шулц в интервю за седмичника Der Spiegel в петък, 3 февруари.

Указът на  американския лидер за забраната за влизане в САЩ на гражданите на седем мюсюлмански страни, германският  социалдемократ  нарече  „непоносим“. „За съжаление, начело на някога толерантните Съединените крадено от 30думи щати, страната на имигранти,  сега стои президент, който провежда крайно дребнава  политика“ – оплаква се Шулц.

Кандидатът за канцлер на Германия от ГСДП е убеден, че настоящият ръководител на федералното правителство, Ангела Меркел,  „няма право да запазва мълчание в отговор на неприемливите действия“ от страна на  президента на Съединените щати.

крадено от 30думи

Тръмп е готов да унищожи цялата ни ценностна система, поради което е необходимо ясно да заявя, че това не е нашата политика, подчерта Мартин Шулц.

защищено INVITEXT