Кандидатът за канцлер на Германия Шулц нарече Тръмп заплаха за демокрацията

Кандидатът за канцлер на СДПГ Мартин  Шулц заяви, че президентът на САЩ „си играе с безопасността“ на Запада. Миграционният  указ на Тръмп социалдемократът определи като непоносим.

Кандидатът за поста канцлер на Германия от Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) Мартин Шулц счита, че  президентът на САЩ Доналд Тръмп е „извънредна заплаха за демокрацията.“ „Тръмп си играе със сигурността на западния свят“, – казва Шулц в интервю за седмичника Der Spiegel в петък, 3 февруари.

Указът на  американския лидер за забраната за влизане в САЩ на гражданите на седем мюсюлмански страни, германският  социалдемократ  нарече  „непоносим“. „За съжаление, начело на някога толерантните Съединените щати, страната на имигранти,  сега стои президент, който провежда крайно дребнава  политика“ – оплаква се Шулц.

Кандидатът за канцлер на Германия от ГСДП е убеден, че настоящият ръководител на федералното правителство, Ангела Меркел,  „няма право да запазва мълчание в отговор на неприемливите действия“ от страна на  президента на Съединените щати.

Тръмп е готов да унищожи цялата ни ценностна система, поради което е необходимо ясно да заявя, че това не е нашата политика, подчерта Мартин Шулц.