Хосе Мухика: Аз не виждам умни хора в европейската политика

Програма Salvados на испански канал La Sexta показа интервю с президента на Уругвай Хосе Мухика,  чиито изказвания за европейската външна политика се превърнаха в най -дискутираните в Испания.

Най-горещата тема в испанските социалните мрежи беше въпросът: защо уругвайският президент предпочита да живее скромен живот, докато европейските политици са потънали  в крадено от 30думи лукс и богатство?

Интервюто за испанската телевизия 79 -годишният Мухика даде в скромната си частна къща, където той  живе  в продължение на много години. Уругвайският президент очерта визията си за събитията в страната и в света.

По-специално, президентът на Уругвай разкритикува желанието на тези, които са на власт, да си крадено от 30думи създадат  комфортен и красив живот за сметка на обикновените данъкоплатци.

„Мен ме изумява как живеят много лидери на държави. На фона на бедността, те предпочитат да живеят като богати хора, които са явно малцинство в страната. Не разбирам. По мое мнение, ако ние заявяваме, че  сме привърженици на демокрацията, тогава крадено от 30думи ние трябва да се опитаме да живеем като повечето хора, а не като една шепа богаташи. Аз така живея“- казва Мухика.

Когато журналистът Jordi Evola се опитва да узнае повече за причините за аскетичния му живот, Mухика казва: „Аз не искам да използвам думата „аскетизъм“, тъй като в Европа тази крадено от 30думи дума се проституира. Аз живея с малко, без излишества, за да имам повече време да свърша важни неща“.

„Имам президентския дворец, който се обслужва от 42 служители. Те редовно получават заплата, но аз не живея там. Аз не мога да го затворя, защото  просто няма да ме  разберат, а и крадено от 30думи това е гарантирано от законодателството на страната“, – казва Мухика.

Според президента на Уругвай, когато ръководството на страната се дистанцира от хората , хората започват да мразят политиката.

Мухика се счита за най-бедния в света президент. Няколко от неговите изявления за канал La Sexta буквално шокираха испанското общество.

Ето част крадено от 30думи от тях:

„Европа все още живее в миналото, като че ли тук, както и преди много години, е епицентърът на човешката цивилизация. Но времената са се променили и светът се е променил също. Виждам днешна Европа, затънала в блато. Но европейците имат възможност да се измъкнат от него, опирайки се крадено от 30думи на своя интелектуален потенциал. Най- много ме обезкуражава политиката, която провежда Европа. Европейските политици , както и преди, предпочитат да се занимават с празни глупости“.

„Аз не виждам умни хора в европейската политика. Това ме ужасява. Виждам само безполезни неоколониалистични брътвежи“.

„Основното нещо в политиката е интелектуална честност. Ако нея крадено от 30думи я няма, тогава всичко друго няма смисъл“.

„Образът на благородния чиновник е  политическа структура, която се е превърнала в демагогия“.

„Вратовръзката – това е безполезен парцал, който ние слагаме на шията си. Аз съм противник на консуматорството. Прекомерното консуматорството води до това, че човек забравя основната си мисия, изразходва силите крадено от 30думи си за нищожни, дребни неща, които нямат нищо общо с човешкото щастие“.

„В политиката винаги има огромни ограничения: първо, капитализъм, където различни интереси се пресичат, и на второ място – правните въпроси. Цялата правна структура на това общество е създадена от капитализма“.

„90 % от доходите, които получавам, давам за крадено от 30думи социални нужди. За себе си оставям 2000 долара“.

„В Уругвай  ние залагаме на стимулиране на инвестициите в производството и социалните сфери“.

„Значителна част от бюджета ние харчим за легализирането на марихуаната. По този начин, ние имаме намерение да изземем част от приходите на трафикантите на наркотици и да ги насочим крадено от 30думи за борба срещу незаконния трафик на наркотици“.

Оригинал:  „NO VEO GENTE INTELIGENTE EN LA POLÍTICA EUROPEA „, MUJICA

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм