ДОСТ на Местан води България към босненски сценарий

ДОСТ на Местан води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество. Партията не е евроатлантическа, а протурска. Не е демократична, а е османска, не е либерална, а проислямистка. ВМРО винаги е била срещу всякакви партии на етническа и верска основа у нас.

Това е позицията на патриотите от ВМРО, разпространена до медии по повод учредяването на партията на Лютви Местан.

Неслучайно сред гостите на учредителния конгрес на новата партия на Лютви Местан е турският посланик Сюлейман Гьокче.

Там е и заместник-председателката на Партията на справедливостта и развитието на Ердоган – Фатма Бетюн Сеянкайъ. Тя предаде поздрави от турския премиер Давутоглу.

Именно Ахмед Давутоглу е автор на псевдонаучната доктрина на новия османизъм, която заедно с ислямизма се стреми към турско влияние в някогашните османски предели.

Скандал предизвика репликата на Семир Ялчън заместник-председателя на Партията на националистическото действие, която е тясно свързана със Сивите вълци. Ялчън поздрави с думите: „Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина“.

Местан заяви, че партията му е нова, либерална, откровено НАТО-вска и европейска и ще служи на българските граждани и избирателя. В същото време обаче в Турция режимът на Ердоган затваря медии, съди журналисти по специално законодателство, изнудва Европа заради имигрантската вълна и предизвиква все по-голямо негодувание по света с експанзионистичната си политика и топли връзки с Ислямска държава.

На този фон Лютви Местан явно се старае да получи максимална подкрепа – на конгреса имаше представители на изселнически организации, които, както е известно, се финансират от министерството на външните работи на Република Турция. Те се използват от специалните служби на Турция като инструмент на турската външна политика за налагане на влияние на Балканите.

Сред гостите са и представители на посолствата на Украйна и Полша – очевидно, за да се подчертае пропагандната теза на Местан, че става дума за противопоставяне на руско влияние у нас.

На събитието е и Наим Сюлейманоглу, печелил медали за България с името Наум Шаламанов. Знаково пък беше изказването на скандалния Хюсеин Хафъзов.

Всичко това свидетелства, че тази партия ще е откровено зависима от външни сили.

Патриотите от ВМРО призовават всички български партии да потърсят път към турскоезичните български граждани. В противен случай, една, две или няколко етнически партии трайно ще отделят тези хора от политическия процес в България.

ВМРО призовава българския съд, който предстои да разглежда документите за регистрация на тази протурска партия, да не позволява появата на поредния троянски кон в България – политически субект, който ще отстоява чужди интереси.

  ВМРО – Българско национално движение