Премиерът на Бавария нарече политиката на Меркел „беззаконие“

Министър-председателят на германската федерална провинция Бавария Хорст Зеехофер, нарече миграционната  политика на германския канцлер Ангела Меркел „господство на беззаконието“.

„В момента, ние не живеем в условията на закон и ред“, – каза Зеехофер в интервю за германския вестник Passauer Neue Presse.

„Това е господство на беззаконието“ – заяви  баварският  министър-председател, който многократно  призовава  правителството да намали притока на бежанци в Германия. Зеехофер в същото време припомни, че бежанци и мигранти продължават да влизат свободно в  Германия без необходимите документи.

По-рано Зеехофер многократно призоваваше  Меркел да  въведе лимит за прием на бежанци, но тя отказа да направи това, като се позова на германската конституция. Зеехофер също така посочи, че възнамерява да подаде иск във  Федералния конституционен съд, ако Меркел не намали  притока на бежанци и не затвори границата за  нелегални имигранти.

„Ако нещата продължават  така, то тази година  при нас ще дойдат  повече бежанци, отколкото в миналото“, – заяви той по време на партийно събитие на християнския  съюз (ХСС) в град Kreuth.

„Това ще бъде различна държава. А хората не искат  Германия и Бавария да станат други“- каза Зеехофер, който е ръководител на ХСС.