Кардиф задължи бежанците да носят гривни (видео)

В Кардиф, бежанците, които получават безплатна храна и жилище, са принудени да носят ярки гривни, които ги  идентифицират като такива и при  тяхното наличие на китките им дават топла храна.

Докато привържениците на програмата твърдят, че гривните са просто начин да се удостовери, че бежанецът   ще получи храна  или седмични крадено от 30думи ваучери за пазаруване в  супермаркетите, бежанците казват, че тези гривни ги правят „лесна мишена за обиди и нападения“.  Цветните  гривни на китките си мигрантите сравняват с жигосването на животни.

Според един от бежанците, в случай на отказ да се носят гривни на мигрантите не се дава храна и дори ги крадено от 30думи заплашват  с депортиране.  При това този отличителен знак  бежанците са принудени да носят денонощно. А за недоброжелателите това е още една причина за тормоз.

„Понякога, когато шофьорите на преминаващите автомобили видят нашите гривни, те викат по нас от прозореца: „Връщайте се обратно в страната си „, цитира британският Daily Mail крадено от 30думи един от бежанците в Кардиф.

Министерството на вътрешните работи на Великобритания не коментира ситуацията с гривните.

защищено INVITEXT