Spiegel: Срещу Меркел се готви пуч

Германски министри искат да лишат канцлера Ангела Меркел от властта и в страната, за да могат по някакъв начин да повлияят на миграционната политика.

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер и министърът на финансите Волфганг Шойбле искат на всяка цена да се ограничи влизането на бежанците в страната, пише Der Spiegel. Техните твърди действия изданието определя с думата „пуч“.

Общество е на страната на министрите, което им позволява да провеждат политика за отказ на бежанците да се събират със семействата си. Миналата седмица беше решено, че бежанците могат да останат в Германия три години и да се събират със семействата си, но политиците настояват на бежанците от Сирия да им бъде позволено само една година пребиваване в страната и да им се откаже да се ​​събират със семействата си, пише РИА Новости ,

Вероятно, ако не се даде на бежанците отново да имат семейство по законен начин, те ще търсят незаконни начини, и може би, по- опасни.

Анализатори съобщиха по-рано, че Меркел може да загуби поста си на следващите избори през 2017 г., въпреки че нейната кариера се считаше за кариера на най-успешния политик в света. Предвестник на залеза на епохата Меркел стана миграционната криза.