Путин: Задачата на Русия в Сирия е стабилизирането на законната власт

Руският президент Владимир Путин определи главната  задача на военната операция в Сирия:  стабилизиране на законната власт в страната.

„Нашата цел е да се стабилизира законната власт и създаване на условия за постигане на политически компромис“, – заяви Путин в интервю за телевизионния канал „Русия-1“,  цитиран крадено от 30думи от Би Би Си.

Путин заяви също така в интервюто, че Русия не възнамерява да се „въвлича в междурелигиозните конфликти в Сирия.“

„Ние в Сирия в никакъв случай не искаме да се включваме  в каквито и да било религиозни конфликти, ние не правим разлика между шиити и сунити“ – каза крадено от 30думи Путин.

Путин отново изключи възможността за използване на въоръжените сили на Русия  в сухопътна операция в Сирия.

„Това е изключено. Каквото и да стане, ние нямаме намерение да правим това  и нашите сирийски приятели знаят това.“ Путин и по-рано каза, че Русия сама няма да участва в боеве с ислямистите.

крадено от 30думи

Путин също така заяви, че Русия има ракети с обсег на поражение  4 500 км,  подобни на тези, които имат и Съединените американски щати. Той подчерта, че в крадено от 30думи Руската федерация това  оръжие е с въздушно базиране, което означава, че Русия има възможност да нанася удари на  такова  разстояние от нейното въздушно пространство.

От 30 септември Русия започна да нанася прецизни  въздушни удари по цели в Сирия.

САЩ, Великобритания и други страни от НАТО твърдят, че от всички  въздушни крадено от 30думи удари, нанесени от руските сили на  територията на Сирия, само няколко са били насочени по  позициите на джихадистите от „Ислямска държава“, а основната цел на руската армия е била умерената опозиция на сирийския президент Башар Асад.

Русия отрича обвиненията и твърди, че се бори  само с групировки, признати в Русия крадено от 30думи за терористични, по-специално с „Ислямска държава.“

Обявявайки началото на военната кампания в Сирия, президентът Путин заяви, че Кремъл е получил съответното искане от Асад.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT