Причините, поради които ние все още не сме открили извънземни

11-600x393Парадоксът на  Енрико Ферми гласи: “Къде са всички?”. Малко по-конкретно звучи така: “Къде са всички извънземни?”. Ако се съди по размера на Вселената, броят на подобните на Земята планети, както и редица други променливи, можем да заключим, че в галактиката трябва да съществуват десетки хиляди крадено от 30думи или повече извънземни цивилизации. Но, ако извънземните, според изчисленията,  съществуват, защо не сме ги срещнали? Или поне – защо не официално?

1. Земята – специална планета

Хипотезата за уникалната Земя предполага, че веригата от събития, която е създала живота на тази планета е толкова сложна, че само биологично идеална комбинация крадено от 30думи от фактори, може да я  пресъздаде другаде. Въпреки че, може би, във Вселената съществуват подобни на Земята планети, може да да се окаже, че на нито една от тях няма  подходящи условия за развитие на разумен живот.

С други думи, ние не сме се срещали досега с извънземни, защото те крадено от 30думи не съществуват изобщо, или са толкова малко, че вероятността да се установи контакт с тях е минимална.

Основният фактор, който прави Земята такова  гостоприемно място за живот, е типичният за нея дълъг  период на относително стабилен климат, който съществува благодарение на уникалната орбита и позицията на планетата. При различно разстояние крадено от 30думи от Слънцето и Луната, планетата вероятно щеше бъде твърде гореща или студена, нямаше да има достатъчно кислород, или би била твърде нестабилна, за да има някаква форма на живот на нея.

2 . “Те” са напуснали Вселената

Според хипотезата за Превъзходството, интелигентен извънземен живот е съществувал в нашата Вселена, крадено от 30думи но се е превърнал в толкова съвършен, че неговите членове са избрали да преминат в по-качествена форма живот. Това може да означава, че извънземните са се развили толкова много, че са се фокусирали върху вътрешното си пространство, и вече не показват никаква активност в Космоса. Тази концепция може да се крадено от 30думи сравни с миниатюризацията на днешните компютри. Първоначално, компютрите приличаха на огромни машини, които заемат цели стаи, но с развитието на технологиите започнаха бързо да се смаляват, като същевременно увеличаваха обхвата на своята сложност и мощност. Привържениците на Превъзходството вярват, че интелигентният живот се развива по същия начин, опитвайки се по-ефективно крадено от 30думи да използва пространството, времето, материята и енергията. В крайна сметка, може би и ние ще живеем и работим на наноравнище, като в резултат  се прехвърлим някъде извън пространствено-времевия континуум.

3.  Земята не е толкова добра, колкото изглежда

Може би идеята, че извънземните могат да се интересуват от нашата цивилизация, предизвиква крадено от 30думи твърде много гордост? Във Вселената може да има много по-интересни  места, и разумните същества по -скоро ще  обръщат вниманието си към тях, а не към скромната Земята. Има спекулации, че извънземните  просто няма какво да си говорят с представители на такава неразвита, според тях, планета. В допълнение, те  вероятно  имат крадено от 30думи свръхтехнологии, и  не се нуждаят от  нашите знания. Дори и ресурсите на нашата планета не са специфични – ако са решили да  съберат проби от определени минерали или елементи, представителите на извънземен разум не им се налага да присъстват на Земята:  всички елементи, с които ние сме богати,  може да крадено от 30думи се съберат на всяко друго място в космоса.

Освен това, без значение колко са напреднали  представителите на други планети, пътувания до такива далечни разстояния в Космоса – определено са много трудо- и енергоемки дейности. Какви са шансовете, че извънземните решат да положат своите усилия за  среща именно  с нас, когато крадено от 30думи в галактиката има около 8,8 милиарда подобни на Земята планети? От гледна точка на последователите на тази теория, мнението,  че нашата планета е  непременна цел за  всички жители на вселената, е като идеята за геоцентризма,  чиито привърженици са преследвали Галилео.

Парадоксът на Енрико Ферми гласи: “Къде са всички?”. Малко по-конкретно звучи така: “Къде са всички извънземни?”. Ако се съди по размера на Вселената, броят на подобните на Земята планети, както и редица други променливи, можем да заключим, че крадено от 30думи в галактиката трябва да съществуват десетки хиляди или повече извънземни цивилизации. Но, ако извънземните, според изчисленията, съществуват, защо не сме ги срещнали? Или поне – защо не официално?

4. Ние живеем във виртуална реалност

Според хипотезата “Планетариум” е възможно нашият свят да е форма на виртуална реалност, която ни дава крадено от 30думи илюзията на незаселена вселена. Ние не сме намерили извънземен живот, защото това понятие просто не е вписано в програмата на нашата реалност.

Тази теория се отнася до въпроса на Декарт “Как можем да знаем, че светът около нас е истински, може би, ние сме затворени в нещо си мозъци, които крадено от 30думи мислят, че живеят в реалния свят”. Перифразирайки това твърдение в по-модерен вариант, привържениците на тази теория предполагат, че ние сме в компютърна симулация, разработена от извънземните, които са способни да манипулират материята и енергията в галактически мащаб. Защо извънземните да не ни погледат, като в аквариум с мравешка колония вътре?

крадено от 30думи

5. Ние живеем космическа пустиня

Въпреки че разумен извънземен живот може да съществува, какво ако нашите планети са твърде далеч еднa от другa, което прави установяването на контакт непосилна задача?

Корените на тази идея изхождат от математическата теория за перколация, която описва как елементите се групират в произволна среда. Според крадено от 30думи тази теория, вселената се състои от секции с по-голяма и по-малка плътност на обектите в нея. Планети, населени с други разумни същества, могат да се намират в отдалечен голям клъстер, докато Земята се намира в изолиран район.

6. Ние не сме уловили извънземни сигнали (засега)

Много учени, като например крадено от 30думи Франк Дрейк и Карл Сейгън твърдят: “Липсата на доказателства е различно от доказателства за отсъствие.” Търсенето на следи от извънземен живот е ограничено от липсата на държавно финансиране, което е необходимо за да се осигури на учените цялото необходимо оборудване. В исторически план, програмите за търсене на извънземен разум трябва крадено от 30думи да разчитат на радиотелескопи и други инструменти, буквално взети назаем от други изследователски лаборатории. При тези обстоятелства да се говори за възможността за бърз напредък, уви, не си струва.

7. Ние не можем да разпознаем извънземни сигнали

Дори ако други планети са способни да произвеждат живот, дали съществата на тях крадено от 30думи ще се развиват по същия начин? Може би те ще бъдат толкова различни, че ние няма да можем да ги разпознаем или няма да забележим техните сигнали. Точно както прилепите визуализират звуковите вълни, така както ние виждаме само светлина, така е възможно, че хора и извънземни да имат напълно различни крадено от 30думи системи за комуникация и възприятие.

Както отбелязва космологът и астрофизик Лорд Рис: “Може би те гледат право в нас, а ние просто не забелязваме това. Проблемът е, че ние търсим нещо подобно на нас, вярвайки, че извънземните трябва да имат поне нещо подобно на нашите технологии. Подозирам, че формите на крадено от 30думи живот и интелигентност могат да бъдат такива, че не можем дори да си представим. ”

8. “Те” вече са сред нас

Въпреки, че това звучи като научна фантастика, но много добре познати и уважавани хора вярват, че извънземните вече живеят и работят около нас. Така например, бившият канадски министър на крадено от 30думи отбраната Пол Хелиър даде интервю, в което той твърди, че Земята е населена от 80 различни видове извънземен живот. Физикът Пол Дейвис от Arizona State University, и д-р Робърт Трандъл от Университета на Северна Кентъки изразиха сходни виждания за съществуването на извънземни на планетата. Може би позицията на авторитетни учени крадено от 30думи и политици, също не следва да бъде изключена от списъка на възможните обяснения.

защищено INVITEXT

One thought on “Причините, поради които ние все още не сме открили извънземни

  1. Интересно...

    - Edit

    Омръзна ми да чета глупавите егоцентрични теории на разни учени, които са част от цялата глупава,робска цивилизация тук. В духовните учения е дадена всичката истина. Там са дадени методите, чрез които да възстановиш уменията си, та да знаеш от личен опит кое какво е. Целият свят е пълен с живот! И защо тая тъпа теория продължава да се лансира – непременно трябвало животът да е с нашата форма и с условията на нашата планета! Е, ами никога тогава няма да ги видите! Ние сме робска цивилизация, повлияна от нашественици, които нямат тела – само енергия. Те са внедрили своя ум в нашата енергия, като по този начин са ни закопали – да не можем да видим истината за винаги. По-комплексни ясновидци,преминали обучение при групи от древността, знаят, че ние сме храна за друга цивилизация. Те виждат, че чакрата на ума на хората се върти необичайно за човешко същество, там има намеса. Виждат, че чакрта ни за вземане на решения е потискана. Изобщо сме деформирани енергийно, а от там и телесно, благодарение на господарите си. Енергийна храна сме. А без енергия, не можем да видим ни извънземни, ни нищо! Тази раса ни оставя само малка част от енергията, колкото да вегетираме, та да не загубят храната си, ако вземем да измрем. От вълшебни, божии същества – със съответните умения – считай вълшебни умения от гл.т. на днешния човек, от такива ние сме оглозгани до парче месо, с мечти на парче месо! Ние всички живеем чрез коварен договор с тази нетелесна цивилизация – воядорес. А колко други има и тук, и къде ли не!!! Но доброволното ни подчинение на воядорес ни е отнело възможността да знаем това и всичко останало. Спрете непрестанното бърборене на ума, спрете да мислите и тогава ще видите, тогава ще знаете, тогава ще разберете – това казват всички духовни учители, това е същността на всички духовни учения.ЗАЩО ЛИ?

Add Comment