ДПС вече иска цялата власт. И няма да се спре пред нищо

DPS Да започнем малко по-отдалеч: Защо не може да се гласува и защо всеки глас е хвърлен на вятъра:

В България има три вида основни партии, има и нюанси, но все пак, могат да бъдат формулирани така:

1. Свръхбогати
2. Средна ръка
3. Бедни

I. Свръхбогатите крадено от 30думи   купуват предимно не гласове, а  купуват институции –  СИК, РИК, а защо не и …

В този случаи има комплексна покупка: петима членове на СИК, N на брой членове на РИК и съответните чувалчета с бюлетини и протоколи. Толкова, колкото трябва….

II. Средната ръка партии разполагат с по-ограничен ресурс крадено от 30думи и недостиг на кадри в изпълнителната власт, които да си затворят очите, за да  сe изпълни позиция в точка I. Te купуват на дребно гласове и разчитат на диспечери сред различни етноси и социални слоеве. Те се борят за запазване на позициите си, но без да се опитват да надскочат крадено от 30думи предишни резултати зa да не ги шляпнат по ръцете.

III. Бедните партии усвояват едни пари, дадени им главно от точка I, за да размиват гласове и са своеобразният крадено от 30думи буфер срещу разглобяване на статуквото. Те не се борят за влизане в Парламента, а обират най-размития и колебаещ се вот.

Забележка:

Изключението е  ДПС, партията,  която има най-голям набор от инструменти, и която няма да се спре  да съсипва партии (не че  БСП не им помагаха усърдно) и да умножава крадено от 30думи обръчите си от фирми. Ако ДПС успее да убеди ГЕРБ да им е партньор в следващото правителство, то целта е ясна.
Тази еднолична корпоративна  формация иска следното:

В обозримо бъдеще ДПС планира да се превърне в първа политическа сила и да управлява самостоятелно. И няма да се спре пред нищо….размахвайки крадено от 30думи лозунги за евроатлантизъм, които все още са модерни.

защищено INVITEXT

One thought on “ДПС вече иска цялата власт. И няма да се спре пред нищо

  1. OBЕKTIBIZM

    - Edit

    Неолибералната партия в България се нарича ДПС. НЕОЛИБЕРАЛИЗМА СЕ БОРИ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ИМА ГОСПОДСТВО НА ОЛИГАРХИЯТА, ВЛАСТ НА ПАРИТЕ – КАПИТАЛИЗЪМ, ПЛУТОКРАЦИЯ. Милтън Фридман е определил до 10% от БВП да е държавният разход, за да няма капиталистически кризи и инфлация. Сега държавният разход в развитите държави е 40-50%, но Фридман иска образованието, медицината, и каквото и да било освен сигурноста на капитализма, да не бъде работа на държавата и нейна политика. Тоест, слаба държава срещу силна плутокрация. Но след като държавата е тяхна, значи те искат просто слаба демокрация и служители само в техен интерес.

Add Comment