Боледувате? Ще ви помогне Психологическо айкидо

aikidoИдеята на психологическото айкидо е описана в книгата със същото име (както и в много други творби на този автор) от М. Литвак.

Резюмето към книгата „Психологическо айкидо“, гласи: „Щастливци! Не купувайте тази книга. Вие и без това сте добри бойци по айкидо. Не си крадено от 30думи струва да правят това и притежателите на „второто щастие“ – нахалството. Тя е написана за пациенти с неврози и психосоматични заболявания (хипертония, язва, инфаркт на миокарда, гастрит, колит, дерматит, бронхиална астма и др ..), които страдат от невъзможността да общуват.

В нея има препоръки за това как да се справите крадено от 30думи с прекалено волеви шефове, как да намерим контакт с  децата, свекървата или тъщата, или как да спечелите в бизнес спор, без да губите психическата си енергия. Тя  ще бъде полезна за чувствителни интелигентни хора, страдащи от заобикалящата ги грубост, докато все още не са се разболели.

В нея  ще намерят крадено от 30думи полезни съвети ръководители, мениджъри и тези, които искат да станат такива. Книгата ще помогне за изглаждане на семейни отношения, възпитание  на децата,  да се постигне успех в избрания от Вас бизнес – в този случай авторът използва различен метод, открит от него -“ принцип на сперматозоидите „- за да получите крадено от 30думи нещо от някого – кажете му, че по никакъв повод да не прави това, под никакъв претекст:

„Само не ме хвърляй в храстите!“. След това трябва да се добави, че да макар и да не трябва да прави това, то все пак би било полезно за някой друг. Повече подробности крадено от 30думи за този метод, авторът излага  в книгата си, „Принципът на сперматозоида“.

С две думи, същността на психологическото айкидо е същото, което е и същността на обикновеното айкидо – а именно, да се използва срещу врага  собствената му сила. За „Родоначалник“ на метода на психологическото айкидо може да се счита  добрия крадено от 30думи войник Швейк, който, както се знае, не отговаря на обидите на онези, които го обиждат, а  … се съгласява  с тях. „Швейк, вие сте идиот!“ – му казват. И той веднага отговаря: „Да, аз съм идиот!“ – И остава крайният победител в словесната „битка“ в първата секунда.

крадено от 30думи

Това  изглежда абсурдно! Ние сме свикнали почти винаги да отговаряме на удара с удар (или поне да заемем мазохистична позиция „като ни ударят по лявата буза – да обърнем и дясната“, крадено от 30думи което означава да изтърпим мълчаливо, без да отговаряме, наслаждавайки се в сърцето си на своето „благородство“ и жертвоготовност).

В отговор на обидите ние несъзнателно задействаме  защитни механизми: „Аз съм Глупак!“ Повечето хора дори не могат да си представят, в какво  неудобно положение ще се окаже този, който ги е обидил, крадено от 30думи ако в отговор на обидата му просто тихо се съгласят с него.

В края на краищата той никак не очаква от вас това, той  е настроен за по-нататъшна  „битка“, и едва ли ще намери с какво да отговори на вашето съгласие. Вероятно той ще остане с отворена уста, димяща от крадено от 30думи ярост (след като му  върнете собствената му агресия!). За това, каква наслада ще почувствате от безсилието му, няма какво да  се говори.

Представете си този диалог:

– Кога ще се научиш да паркираш? Глупачка си ти!

– Прав си, аз никога няма да се науча да паркирам, защото аз съм крадено от 30думи глупава.

Можете също така да добавите: „И аз не просто съм глупава, а  най-глупавата на света. А затова пък имам теб- не просто умен, а най-умният“. (Това се нарича „суперайкидо „, когато на противника не само се връща репликата, а се  казва допълнителна такава, която той още не е изказал!).

крадено от 30думи

Разбира се, всичко това е  необходимо да се каже със  спокоен, стабилен глас, гледайки право в очите на другия човек, а не кипящ от гняв, сарказъм и др .. В действителност е важно не само това, което казваме, но и как. Вашият гняв, негодувание или подчертан сарказъм само ще даде крадено от 30думи коз в ръцете на насилника – той ще осъзнае, че ви е засегнал, и айкидото ще спре да работи.

Друго предимство на този безотказен метод е в това, че, преди всичко,  ви позволява да „загасите конфликта в зародиш. Дори ако вашият опонент се опита още веднъж да ви обиди – крадено от 30думи желанието му ще секне  много бързо, а вие, както вероятно сте се досетили вече, ще  получите още по-голямо удоволствие от това, колкото по-дълго той се опитва да ви уязви.

Но тук трябва се спре и да се каже – методът на психологическо айкидо между съпрузи, и други близки,  трябва да крадено от 30думи се използва само в краен случай, когато по друг начин проблемът не може да се реши, защото този метод все пак предполага, че вие се отдръпвате от насилника и не приемате критиката му на сериозно.

Източник:  nepoznato.energetika-bg.com

защищено INVITEXT

Add Comment