Военните действия в ивицата Газа са възобновени въпреки примирието

53dab977-5f12-6161-5f12-616e63b25159.photo00000000000000000000.0Военните действия в ивицата Газа са възстановени само няколко часа след примирието, обсъждано три дни, съобщават очевидци и местни медии.

Радио станция „Ал-Кудс“, собственост на движението на „Ислямски Джихад“, съобщава за нападение от израелски войници. В новини от сайта „Safa“, приближени на управляващи движението „Хамас“, се съобщава за най-малко петима палестинци убити от изстрели на израелската авиация и артилерия в южната част на анклава- в градовете Рафа и Хан Юнис. Стрелба и експлозии се чуват и от източните предградия на столицата на Газа.

Очевидци твърдят, че миномети стрелят към палестинската страна на контролно-пропусквателния пункт „Керем Шалом“. Единствения граничен пункт, който се използва за доставка на анклава с търговски и хуманитарни стоки, който се намира близо до Рафах.

Пресслужбата на израелската армия не е коментирала докладите за наземна и въздушна атака, която заплашва да наруши споразумението за дългосрочно прекратяване на огъня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *