Защо жените в процеса на еволюция стават все по-красиви?

photo_medium_4399Изследователи са доказали, че в процеса на еволюцията жените стават все по-красиви, а мъжете остават на нивото на своите пещерни предци. Още повече, че красивите жени раждат повече деца с 16% в сравнение със средното за света. Любопитен факт е, че красивите жени раждат повече момичета, отколкото момчета. Това според експертите води до по-нататъшното увеличаване на броя на хубавите жени. Опитвайки се да обяснят феномена, учените изтъкват факта, че борбата за ръката и сърцето на красивите жени се води от много повече мъже, според световната статистика. В резултат на това при красивите жени се явяват повече възможности за устройване на своето бъдещо семейство.

Тогава защо мъдростта на еволюцията не е променила облика на мъжа?
Отговорът на учените е, че за красивата половина на човечеството, мъжката красота не се явява решаващ фактор при избора на спътник в живота.

Най-важното нещо в избора на мъж за една жена е – способността на мъжа да обезпечи, защити и предостави удобства за живот на своята съпруга и семейство. В резултат, липсата на мъжка красота се компенсира от материални богатства или успех в една или друга сфера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *