Как да сте на „ти“ с мълниите?

635415589111111111111111Вероятно сред приятелите ви няма никой, който да е удрян от мълния. Но това не означава, че вероятността за такова събитие е ниска. В САЩ например, годишно от мълнии са поразени десетки. От атмосферното електричество не трябва да се страхуваме или да изпадаме в паника, крадено от 30думи но и не бива да го пренебрегваме като безопасно. Най-добре ще е ако помним и спазваме няколко прости правила.

Важно е да знаем, в каква степен на опасност се намираме. Изтеглете на вашият телефон, таблет или друго мобилно устройство, подходящо приложение и така ще знаете районите в, които се очакват крадено от 30думи опасни мълнии. Използвайте приложението но не забравяйте да поглеждате и към небето. Плътните сиви облаци изливащи проливен дъжд и издаващи страховит шум от гърмежи, са сигурен предвестник за мълнии.
Забелязвайки предпоставки или първи проблясъци на мълнии, трябва незабавно да се скриете на безопасно място.

крадено от 30думи

Веднъж достигнали до подслон на закрито място, не бързайте да взимате душ, да миете посуда дори да гледате телевизия, защото мълниите могат да се движат по проводници, каквито се явяват тръбите и кабелите. Дори на-добре крадено от 30думи би било по време на светкавична буря да изключите осветлението и да използвате, свещи или фенер например.

Ако пред вас, човек бъде поразен от мълния, не се страхувайте да му окажете първа помощ, по него няма никакво електричество.

Ако дишането на човека е спряло и пулс  не се открива, е крадено от 30думи необходимо да се приложи изкуствено дишане и сърдечен масаж. Не забравяйте, че колкото по-скоро бъде оказана помощ на поразения от мълния, толкова по-голям е шансът му да се възстанови.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment