Как да сте на „ти“ с мълниите?

635415589111111111111111Вероятно сред приятелите ви няма никой, който да е удрян от мълния. Но това не означава, че вероятността за такова събитие е ниска. В САЩ например, годишно от мълнии са поразени десетки. От атмосферното електричество не трябва да се страхуваме или да изпадаме в паника, но и не бива да крадено от 30думи го пренебрегваме като безопасно. Най-добре ще е ако помним и спазваме няколко прости правила.

Важно е да знаем, в каква степен на опасност се намираме. Изтеглете на вашият телефон, таблет или друго мобилно устройство, подходящо приложение и така ще знаете районите в, които се очакват опасни мълнии. Използвайте приложението но крадено от 30думи не забравяйте да поглеждате и към небето. Плътните сиви облаци изливащи проливен дъжд и издаващи страховит шум от гърмежи, са сигурен предвестник за мълнии.
Забелязвайки предпоставки или първи проблясъци на мълнии, трябва незабавно да се скриете на безопасно място.

Веднъж достигнали до подслон на закрито място, не бързайте да взимате крадено от 30думи душ, да миете посуда дори да гледате телевизия, защото мълниите могат да се движат по проводници, каквито се явяват тръбите и кабелите. Дори на-добре би било по време на светкавична буря да изключите осветлението и да използвате, свещи или фенер например.

Ако пред вас, човек бъде поразен от мълния, не се крадено от 30думи страхувайте да му окажете първа помощ, по него няма никакво електричество.

Ако дишането на човека е спряло и пулс  не се открива, е необходимо да се приложи изкуствено дишане и сърдечен масаж. Не забравяйте, че колкото по-скоро бъде оказана помощ на поразения от мълния, толкова по-голям е шансът му да крадено от 30думи се възстанови.

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм

Add Comment