Кои фрази да избягваме в разговор на работа

molchiiiiiiiiiiРуска поговорка гласи: „Думата не е врабче, излети ли не можеш да я хванеш“. И ние не можем да oспорим това, в крайна сметка това,  което казваме има значение.

Независимо от това къде ще кажете нещо, дали на обяд, по време на среща или съвещание, всичко казано ще допълни общото крадено от 30думи впечатление за вас. Когато говорите добре, не само се повишава нивото на комуникация, но и впечатлението за вас като човек и професионалист. Такa че речта трябва да бъде контролирана постоянно, тъй като някои фрази могат бързо да подронят професионалният ви авторитет.
Ние ви предлагаме 11 израза, от които трябва да крадено от 30думи се отървете когато общувате с колеги и началници.

1. „Какъв е смисълът?“

Тази фраза навежда вашите събеседници на мисълта, че вие не можете да си обясните идеята самостоятелно, смята кариерният учител Тара София Мор. Вместо това експертът препоръчва да формулирате въпроса си по друг начин: „Какво мислиш за това?“

2. крадено от 30думи „Не е честно“

Вашият възмутен вик едва ли ще промени ситуацията. Избягвайте тези фрази, по простата причина, че по-добре да се въздържате от жалби и да приемате пасивно ситуацията независимо дали става въпрос за проблем в работата или в планетарен аспект-казва Дарлин Прайс, автор на книгата „Добре казано! Тайните на крадено от 30думи успешните презентации и преговори“.

3.“Не съм имал време за това“

Най-често това е просто една лъжа. Ако не сте намерили време да се изпълни дадена задача или сте забравили за нея, по добре да дадете дата,  до която ще бъде изпълнена, отколкото да обяснявате защо не сте я изпълнили.

4. крадено от 30думи „Само“

„Аз само исках да се провери“,“Аз само мисля“- използването на думата може да изглежда съвсем безобидно, отклонява вниманието от това, което искате да кажете. „Когато казваме „просто“, ние се страхуваме да бъдем по силни-казва Мор, говоренето в отбранителна позиция ни прави да изглеждаме по-неуверени. Отървете се от този словесен крадено от 30думи паразит и речта ви ще звучи доста по-убедително.

5. „Но аз изпратих имейл преди седмица“

Ако някой не ви е отговорил, погрижете се да се уверите, че е получил писмото ви. Възползвайте се от напредъка на комуникациите, бъдете проактивни и не обсипвайте колегите си с градушка от обвинения, които всъщност крадено от 30думи са срещу вас.

6. „Мразя“ или „Аз съм недоволен“

Обидите нямат място в офиса, особено когато те са насочени към конкретно лице или фирма. „Те показват не само незрялост,  присъща на училищния двор, но също така и създават взривоопасна ситуация в тима“- казва Прайс.

7. „Не отговарям за това“

Дори крадено от 30думи да не сте отговорен, услужливостта ви означава, че сте отборен играч и може да жертвате нещо за общото благо, за което в крайна сметка всички се борят.

8. „Трябва да има“

Обвинителните упреци вдъхват чувство за срам.
Изричайки ги,  сякаш сочите виновника с пръст- казва Прайс. По-добре е да се крадено от 30думи използва положителен подход, например: “ За в бъдеще препоръчвам…“.

9. „Може и да греша но…“

Прайс нарича тези думи подценяващи. Това означава, че изричайки ги веднага намалявате въздействието на това,  което ще кажете. „Избягвайте използването на фрази, които намаляват доверието и стойността на вашия принос към работата.“-съветва още тя.

10. крадено от 30думи „Извини ме но…“

Тези думи веднага настройват срещу вас, вие предизвиквате раздразнение сред обкръжението си. „Не съжалявайте за това,  което ще кажете или ще направите“-отново съветва Мур.

11. „Всъщност“, „В действителност“

„В същност, това е тук“ или „В действителност, можете да го направите“- започвайки с тези думи вие създавате дистанция крадено от 30думи между себе си и слушателя, сякаш намеквате за съмнение. Опитайте се да предадете на това което казвате повече положителна нагласа“.

защищено INVITEXT

Add Comment