Кои фрази да избягваме в разговор на работа

molchiiiiiiiiiiРуска поговорка гласи: „Думата не е врабче, излети ли не можеш да я хванеш“. И ние не можем да oспорим това, в крайна сметка това,  което казваме има значение.

Независимо от това къде ще кажете нещо, дали на обяд, по време на среща или съвещание, крадено от 30думи всичко казано ще допълни общото впечатление за вас. Когато говорите добре, не само се повишава нивото на комуникация, но и впечатлението за вас като човек и професионалист. Такa че речта трябва да бъде контролирана постоянно, тъй като някои фрази могат бързо да подронят професионалният ви авторитет.
Ние ви предлагаме 11 крадено от 30думи израза, от които трябва да се отървете когато общувате с колеги и началници.

1. „Какъв е смисълът?“

Тази фраза навежда вашите събеседници на мисълта, че вие не можете да си обясните идеята самостоятелно, смята кариерният учител Тара София Мор. Вместо това експертът препоръчва да формулирате въпроса си по друг начин: крадено от 30думи „Какво мислиш за това?“

2. „Не е честно“

Вашият възмутен вик едва ли ще промени ситуацията. Избягвайте тези фрази, по простата причина, че по-добре да се въздържате от жалби и да приемате пасивно ситуацията независимо дали става въпрос за проблем в работата или в планетарен аспект-казва Дарлин Прайс, автор на крадено от 30думи книгата „Добре казано! Тайните на успешните презентации и преговори“.

3.“Не съм имал време за това“

Най-често това е просто една лъжа. Ако не сте намерили време да се изпълни дадена задача или сте забравили за нея, по добре да дадете дата,  до която ще бъде изпълнена, отколкото да обяснявате защо крадено от 30думи не сте я изпълнили.

4. „Само“

„Аз само исках да се провери“,“Аз само мисля“- използването на думата може да изглежда съвсем безобидно, отклонява вниманието от това, което искате да кажете. „Когато казваме „просто“, ние се страхуваме да бъдем по силни-казва Мор, говоренето в отбранителна позиция ни прави да изглеждаме по-неуверени. крадено от 30думи Отървете се от този словесен паразит и речта ви ще звучи доста по-убедително.

5. „Но аз изпратих имейл преди седмица“

Ако някой не ви е отговорил, погрижете се крадено от 30думи да се уверите, че е получил писмото ви. Възползвайте се от напредъка на комуникациите, бъдете проактивни и не обсипвайте колегите си с градушка от обвинения, които всъщност са срещу вас.

6. „Мразя“ или „Аз съм недоволен“

Обидите нямат място в офиса, особено когато те са насочени към конкретно лице или крадено от 30думи фирма. „Те показват не само незрялост,  присъща на училищния двор, но също така и създават взривоопасна ситуация в тима“- казва Прайс.

7. „Не отговарям за това“

Дори да не сте отговорен, услужливостта ви означава, че сте отборен играч и може да жертвате нещо за общото благо, за което в крайна крадено от 30думи сметка всички се борят.

8. „Трябва да има“

Обвинителните упреци вдъхват чувство за срам.
Изричайки ги,  сякаш сочите виновника с пръст- казва Прайс. По-добре е да се използва положителен подход, например: “ За в бъдеще препоръчвам…“.

9. „Може и да греша но…“

Прайс нарича тези думи подценяващи. Това означава, че крадено от 30думи изричайки ги веднага намалявате въздействието на това,  което ще кажете. „Избягвайте използването на фрази, които намаляват доверието и стойността на вашия принос към работата.“-съветва още тя.

10. „Извини ме но…“

Тези думи веднага настройват срещу вас, вие предизвиквате раздразнение сред обкръжението си. „Не съжалявайте за това,  което ще кажете или крадено от 30думи ще направите“-отново съветва Мур.

11. „Всъщност“, „В действителност“

„В същност, това е тук“ или „В действителност, можете да го направите“- започвайки с тези думи вие създавате дистанция между себе си и слушателя, сякаш намеквате за съмнение. Опитайте се да предадете на това което казвате повече положителна нагласа“.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment