Филипинци създават своя суперавтомобил

bg800_5446277777777777Малко вероятно е филипинците да бъдат споменати сред най-популярните производители на автомобили, но уви точно това е целта на двама амбициозни филипинци.Те създават не просто кола, а истински супер автомобил. Всъщност така нарича своето първо творение, основателя на малката компания „Factor Aurelio Automobile“.

Компанията била основана от 21-годишния студент по инженерство Кевин Фактор  и местния бизнесмен Брендън Аурелио, производител на композитни материали. Първият им проект представлява леко купе с две врати, което лежи на ръчно изработено шаси, а за създаването на повечето елементи от конструкцията е използван карбон и усилени стъклопластови нишки.

Ниското, агресивно купе с отварящи се нагоре врати и издължени предни светлини, напомня на „Lamborgini Gallardo“.

По желание на клиента, в автомобила може да бъде монтиран двулитров турбо двигател на „Mitsubishi 4G63T“ или 1.6 литров на Honda B16A. Разбира,  се четирицилиндровите двигатели едва ли биха отредили място на новия суперкар в лигата на „големите“, но именно там решават да позиционират създателите тяхното произведение. Дизайнът на автомобила, произведен от „FAA“,  е много амбициозен, а на въпроса за техническите характеристики, създателите му скромно мълчат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *