Колко време продължава идеалният секс?

sexСъдейки по специализираната литература и филмите в жанровото направление, идеалното интимно сношение би трябвало да продължи няколко часа.

Въпреки това, западни сексолози твърдят, че всичко това, което се представя в литературата и киното по темата е просто олицетворение на фантазията, а в живота нещата стоят малко по-различно, и често най-добрият секс отнема по-малко от половин час.

Не става въпрос за любовната игра, а за сексуалния акт. Колко дълго трябва да продължи за да достави удоволствие и на двамата партньори?

Сексолозите провели анонимна анкета, в която се включили няколкостотин зрели мъже и жени от различни възрасти, показва, че оптималната продължителност на половия акт продължава едва 8-12 минути.

Средно десет минути – това е времето,  за което повечето партньори получавали удовлетворение на своите желания от секса. Относително малък процент от анкетираните заявили желание за по- дълготрайно сношение, а още по- малък брой от анкетираните  споменали, че им е достатъчно и по- кратко време.

Междувременно, сексолозите казват , че много хора имащи разнородни по вид комплекси, касаещи интимната им сфера на живот, търсят и купуват подобна литература и филми, само за да следват налагащите се различни стереотипи, за които източници са именно еротичните филми и подобно видео от същия жанр.
Това са основните източници от където черпят знанията си за сексуалния живот, хората още от ранно юношество.

Именно в тази възраст използването на подобен род литература и филми, се явява основополагащо за съзнанието на момчетата и момичетата.

Западните сексолози се надяват, че проведеното изследване ще помогне да се преборят неверните стереотипи, и ще подобри интимния живот на много мъже и жени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *