BG Прокси – начин на употреба

proxyПрокси сървърите могат да се използват за анонимно сърфиране в интернет и достъпване на забранени сайтове. Прокси сървърите биват Web и HTTP-сървъри. Разликата е, че уеб проксито е вид уеб сайт които се свързва с желания сайт и след това връща информацията на заявителя, като по този начин се осигурява много висока степен на анонимност,  тъй като клиентът си комуникира само и единствено с уеб сайта на проксито.

Всъщност не е това, за което си мислите. Ако човек се вгледа по-отблизо, се оказва, че  прокситата имат невероятна употреба у нас.

Най-употребяваните са прокси – политиците. Зад тях се крият анонимни потребители на обществени блага, които ако се появят открито, биха предизвикали масови бунтове.

Каква е идеята? Прокси-политикът анонимизира действията на един, двама или повече олигарси, които чрез него имат безпрепятствен достъп до власт, средства и блага, като при това тази дейност не се фиксира от НАП, МВР, ДАНС, прокуратура и прочее властови структури.

Проксито (срещу заплащане) осигурява (ин) директен достъп до тези ресурси, като същевременно се води на работа към електората. Ползата е двойна – черпи от народната любов (по силата на закона)  и от анонимните ресурси на потребителя си. Едновременно с това има подсигурена законова защита, и никой не може да проследи ползвателя.

Ефектът за ползвателя-  пиратско източване на държавни ресурси, срещу минимално заплащане. А едва ли някой може да изчисли какви са загубите за икономиката от действията на прокси-политика и неговите потребители.

Ако все пак някой заподозре политик, че игра ролята на прокси, то приятелските медии на скрития зад проксито олигарх, моментално изстрелват залп от хиляди вируси, под формата на тролове, срещу опиталият се да атакува.

Засега все още никой не се е опитвал да осъществи DDoS атака срещу прокситата. Но и това е въпрос на време. …

Източник: АНАЛИЗАТОР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *