Съветът за сигурност на Русия обяви края на американската хегемония

pic_6aa16bc7569dd555c38c12735c8decbaЗаместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Евгений Лукянов (на снимката) счита, че е дошъл краят на  американската хегемония в света. Сега, казва той, на световната сцена се появиха нови центрове на властта. Това, по-специално, са страните от БРИКС,  „а и самата Русия успя да се изправи на краката си“, заяви Лукянов пред  РИА Новости.

Според него, сега трябва да се „седне и да се преговаря на основата на Студената война“.  За това трябва да  се проведе световен конгрес, който ще събере на едно място всички ключови играчи.

„В противен случай, няма правила, няма споразумение. И те ще бъдат нарушавани, особено когато няма ясен ангажимент. И тогава светът ще става все по-малко и по-малко управляем и по-хаотичен“- подчерта той.

Говорейки за ситуацията в Украйна Лукянов заяви, че в Киев активно действат съветници от Съединените щати. „Аз говоря за разузнавателни специалисти от американските силови агенции. Тези хора, разбира се, не се ограничават до съвети, а разработват стратегическа политика, в строго съответствие с която ръководството на страната приема решения, „- каза заместник-секретарят на Съвета за сигурност.

Коментирайки информацията, че в югоизточната част на Украйна действат подразделения на частната охранителна фирма от САЩ Greystone, Лукянов каза, че с ръцете на наемниците няма да се въведе ред в  страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *