На Титан е открит странен обект, който после изчезнал

titantitan-2Неочаквана загадка поднесе на астрономите  космическият кораб Касини, който изучава Сатурн и неговите луни.

След като разгледали снимките на повърхността на Титан, най-големият спътник на шестата планета от Слънчевата система, учените  забелязали в едно от „езерата“ на небесното тяло странен обект, който се появила, а  крадено от 30думи след това изчезнал.

Според изследователите, неизвестният обект  може да бъде айсберг или натрупване на газови мехурчета. Възможно е също така, на  снимката да е заснета буря, което е напълно необичайно за тихите  „водоеми“ на Титан, съобщи НАСА.

Астрономите са нарекли ??неизвестния обект „вълшебния остров“, тъй като нямат ясна представа какво крадено от 30думи е заснел Cassini, пише The Guardian.

„Ние не можем да бъдем сигурни какво точно е това, защото имаме само едно изображение, но този обект преди това не е крадено от 30думи бил на Титан“ – каза Джейсън Хофгертнер от Cornell University в Ню Йорк ( цитат по  материала на интернет страницата на университета) .

Титан е едно от най-необичайните места в Слънчевата система. Освен на Земята само на неговата повърхност е  доказано наличието на течността. Той е и единственият спътник с крадено от 30думи плътна атмосфера.

Повърхността на Титан е осеяна с пясъчни дюни, които са съставени от частици   замразени въглеводороди. Хълмовете ми се издигат над езера и реки, пълни с течен метан и етан. Тези елементи също образуват облаци, които са източник на валежи.

Гравитацията на Титан е толкова слаба, че хората ако крадено от 30думи си сложат на ръцете криле, може да летят. Но  същество от Земята не може да съществува на Tитан  без специални приспособления за дишане – в атмосферата на това небесно тяло се съдържа  смъртоносният за земляните циановодород.

Tитан, който е по-малък от Земята повече от два пъти, често се  сравнява с крадено от 30думи нашата планета в ранните и етапи на развитие. Учените не изключват, че на спътника може да съществуват прости форми на живот.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment