Проституцията и трафикът на наркотици ще повишат икономическите показатели на ЕС

prostitution-legalisationОще през 2016 г. в Европейския съюз могат да влязат в сила нови закони, които задължават страните- членки да отчита в бюджетите си приходите от трафик на наркотици и проституция.

Приходите за европейските страни „на хартия“ могат да се повишат средно с 1.5-4.5%, ако започнат да се вземат предвид при планирането на бюджетите доходите от такива незаконни дейности като проституция и трафик на наркотици, пише The Local.

Испанските чиновници вече заявиха, че възнамеряват да  добавят тези показатели в  брутния вътрешен продукт. Според тях, това ще окаже сериозна подкрепа за страната, която една от първите в Европа усети  влиянието на икономическата криза и все още не може да стабилизира финансовата си система.

Националният институт по статистика е изчислил, че средно за  Европа нововъведението може да подобри показателите на БВП с 2,4%.

Най-много ще се  увеличат приходите в хазната на  Финландия и Швеция, доходите от незаконни дейности, където доходите от незаконна дейност ще добавят към техния бюджет 4-5%. Зад тях в списъка на статистиката  следват Австрия, Великобритания и Холандия, където делът на тези дейности ще е  3 до 4%.

Очаква се, че новата система ще започне да функционира през 2016 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *