Ядосан скат даде урок на нагъл плувец (видео)

skatПлувец-водолаз, който показа смелост, граничеща с лудост, успя да да разсърди голям скат,  плуващ в плитките води. Неуспявайки да оцени прекaлената    игривост на човека,  морското създание успява да му даде урок. Инцидентът е станал на плажа Gold Coast, Австралия.

Човекът плувал в близост до голям и опасен морски скат, когато изведнъж решил да скочи върху него. Уплашеният скат успява да избяга от човека, който, след като останал доволен от скока си се обръща и се насочва към брега.

Впрочем отстъплението на ската всъщност се оказало  тактическо, и  след като плувецът загубил интерес към животното, скатът започнал да се промъква зад него. Плувецът едва ли би го забелязал,  ако не бил предупреден от някой за опасността. Скатът се доближил до мъжа толкова близо, че той се потопил  страх, опитвайки се да избяга.

Както съобщава  британският Mail Online, и мъжът и скатът след срещата са невредими.

Заслужава да се отбележи, че през 2006 г. защитникът на дивата природа Стив Ъруин загина, когато скат прободе гърдите му с острата си опашка, докато   снима документален филм за Големия бариерен риф.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *