Обяд с американския милиардер Бъфет бе продаден на eBay за $ 2,17 милиона

bufetОбяд с американския милиардер и инвеститор Уорън Бъфет бе продаден на интернет търг в сайта eBay тази година за 2,17 милиона долара. Победителят е от  Сингапур и се казва Andy Chua, от компанията EMES.

Според eBay,  търгът за правото да се обядва с 83-годишната легенда в света на финансите, e приключил на позиция 2 166 766 долара. За пет дни в търга  са  участвали  12 акаунта в eBay, като са подадени общо 121 заявки.   Началната ставка е била 25 хиляди долара.

Междувременно, миналата година обяд с Бъфет бе  оценен на около 1 милион $. Рекорд бе поставен  през 2012 г. – 3 456 789 долара, като  купувачът бе анонимен.

Уорън Бъфет се нарежда на трето място в класацията на милиардерите на списание Forbes и на 13-о място в списъка на най-влиятелните хора в света. Състоянието му се оценява на 65.9 милиарда долара, като почти всичко е завещано за благотворителност.

По време на такива търгове Бъфет е успял да привлече повече от 15,6 милиона долара (с изключение на 2014 г.).

Всички приходи отиват за благотворителност в Glide Foundation, която осигурява медицински грижи и осигурява около 1 милион порции безплатна храна за нуждаещите се в течение на година.
Действащият  повече от 50 години благотворителен фонд е бил любимият на покойната съпруга на милиардера – Susan Thompson Buffett.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *