Синдикатите определиха боса на Amazon за „най- лошия шеф в света“

jeff-bezos-1008-lgГлавният изпълнителен директор и основател на интернет-компанията Amazon Джеф Безос (на снимката) е обявен за „най-лошия шеф в света“ от Международната конфедерация на профсъюзите (МКП). Това се съобщава на интернет страницата на организацията.

Безос е обявен за „най-лошия шеф“ на  конгреса на МКП  в Берлин. „Победителят“ е  избран чрез гласуване сред работниците, които избирали „анти – мениджър“ по такъв критерии като нарушаване  на правата на работниците.

Сред „най-лошите шефове“ също така  са и  президентът  на американската верига Walmart Дъглас Макмилън, главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн, председателят на концерна Samsung Ли Гон Хи и няколко други ръководители на големи корпорации.

Милиардерът Безос, освен с управлението на Amazon, се занимава със спонсорирнето на  проекта за частни космически кораби  Blue Origin, и  е собственик на вестник The Washington Post (покупката е от август 2013 г. за  $250 милиона).

Според проучване сред служители на американски компании, проведено през април 2014 г. от агенция Bloomberg, най-популярният мениджър в САЩ е  генералният директор на Форд, 68 -годишният Алън Мълали, който скоро ще напусне поста си .

Международната конфедерация на профсъюзите е най-голямата синдикална асоциация, която обединява повече от триста синдикални организации и близо 180 милиона работници в 155 страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *