10 теории за края на нашата Вселена – 3

84-620x3344. Времевата бариера . Ако се опитаме да изчислим вероятността за съществуването на мултивселена, в която има безкраен брой вселени, но малко (или изцяло) различни, ние ще се  изправим пред същия проблем, както в теорията за края на времето: всичко, което може да се случи , ще се случи.

За да заобиколят този проблем, учените вземат отделен участък от вселената и изчисляват вероятността за неговото съществуване. Изчисленията изглеждат логични, но Вселената е разделена на отделни парчета – като торта. И всяко парче има граница , както и в областите  на политическата карта на света. Просто трябва да си представим, че всяка страна я отделя издигащеа се до небето стената.

Този модел може да съществува само ако границата е – реална, физическа, отвъд която нищо не може да излезе. Смята се, че в близките 3,7 млрд. ще пресечем тази времева бариера, и за нас, вселената ще приключи.

Това е като цяло – е разбирането на физиците, а за да опишем теорията по-подробно, не можем. Физиците –  също. Но перспективата изглежда зловеща.

Следва

10 теории за края на нашата Вселена

10 теории за края на нашата Вселена – 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *