В САЩ поискаха Русия да бъде причислена към страните, подпомагащи тероризма

pic_3e486d172e16a4937b53bfbf15767c7fПетиция с искане   Русия да бъде включена в списъка на страните, подпомагащи тероризма, публикувана на 23 април на сайта на Белия дом, във вторник, 20 май, събра повече от 100 000 подписа .

Сега, според правилата на сайта, правителството на САЩ ще бъде задължено да и отговори. На практика Белия дом често отклонява отговора на много петиции, като обяснява, че темата им не е в рамките на неговата компетентност.

Според авторите на петицията, Русия води срещу Украйна „необявена война“: предполагаемите руски военни,  маскирани като местни жители, със сплашване и принуда се опитват да влияят върху политиката на Украйна.

Превземане на административни сгради, отвличания и убийства на хора, според авторите на документа, също се случват по вина на руската страна. В тази връзка те призоваха Русия да бъде включена в списъка на страните, които толерират международния тероризъм.

В  момента в списъка на страните, спонсориращи тероризма, Държавният департамент на САЩ включва Иран, Сирия , Куба и Судан. По отношение на тези държави действат  американски санкции: оръжейно ембарго и редица финансови ограничения.

5 thoughts on “В САЩ поискаха Русия да бъде причислена към страните, подпомагащи тероризма

  1. Страната избила най-много народ иска да го причисли на друга…САЩ са най-големите терористи съществували откак думата е „модерна“ !!!

  2. Към 1…Истина е!Но американците са глупави и ограничени и не го знят…(не ги информират.

  3. Ох просто се просълзявам от смях две стати две грандиозни глупости :D

  4. крадеца вика “ ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА“ както и „Гузен негонен бяга“ КОЙ ВЯРВА на САЩ ??

  5. Това е абсурд.Русия не е подпомагала САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *