За умиращите на никой не му пука – експеримент (видео)

ulicaФилмов екип от Франция направи шокиращ експеримент на оживена улица. Актьор, облечен като бездомник, пада на асфалта в час пик и започва да ридае: „Умирам, помощ“.  Младежът е лежал там в продължение на пет минути, но никой не се опитал да го спаси.

На публикуваните кадри се вижда: никой не обръща внимание на лежащия на тротоара „бездомник“.
Пешеходците преминават по-бързо, като се правят, че така трябва да бъде така. На екрана се появява надпис: „Ами  ако това бяхте вие? Какво да правим, ако никй не помага, когато е необходимо?“

Както се оказва, бързайки по задачите си французите игнорират не всички „умиращи“ .

Във втората част на видеото  ролята на „бездомник“ повтаря друг актьор, облечен в бизнес костюм. На него  минувачите реагират много по-бързо. На видеото се вижда как неизвестно момиче се навежда към лежащия на земята „бизнесмен“ с думите: „Лошо ли ви е? Кажете нещо“.

„Фактът, че на никой не му пука за такива инциденти, не означава, че това е правилният модел на поведение.  Опитайте сами да започнете промените, които искате да видите в света“ – пишат авторите на видеото.

One thought on “За умиращите на никой не му пука – експеримент (видео)

  1. Защо това да не е правилният модел на поведение? Вероятно е човек в обикновени или износени дрехи – да е пияница, да е измамник, да е наркоман, да е опасен. Щеше да е друго ако кърви, или има чанта която да показва че е семеен с деца или невинен. Всичко е въпрос на воля, а волята се засилва когато се практикува. От волята зависи дали ще има демокрация, и щастие, бедните нямат почва за изява на волята, и те почти не я практикуват, като българите. Ето защо българите са нещастни а скандинавците щастливи и с демокрация. Не, че волята зависи пряко от финансите, но зависи от растежа на свободата и възможностите. https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdy_totl_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:BGD&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *