Путин предложи на Запада подялба на Украйна

putinРуският президент Владимир Путин е намекнал на  Европейския съюз и Съединените щати за възможността заедно да си поделят Украйна. Ако Западът не се съгласи, той заплашва да направи това сам.

До това заключение е стигнала наблюдателката на  The Washington Post Маша Гесен, анализирайки неотдавнашните изявления на Путин.

Според нея , президентът на Русия днес се държи така, сякаш страната му е продължение на Руската империя.

По-специално, в реч на 18 март, Путин обвини болшевиките в незаконно определяне на границите на Украйна веднага след 1917 година. Един месец по-късно на „Пряката линия“ Путин припомни, че различни  региони на Украйна някога са принадлежали на Полша , Австро- Унгария и Чехословакия.

„И ето какви искаше да каже с това:  Границите може  и трябва да бъдат променени.  Европа, хайде, заедно да разделим Украйна“, – казва журналистката.

Когато Путин призова своите поддръжници в източната част на Украйна да отложат референдума, това, по мнението на Гесен,  означава покана за Европа на масата за преговори по разделянето на Украйна.

„Ако Европа не иска да участва в разчленяването,  Русия ще се действа сама“ – пише авторът, отбелязвайки, че Донбас в  случай на изключване го очаква съдбата на Приднестровието , Южна Осетия и Абхазия.

„А какво ще се случи след Украйна? Има още много други страни, които някога са били покорени от царе , а по-късно са изгубени. В крайна сметка  кой казва, че Финландия има право да съществува? “ – отбелязва в заключение журналистката.

По темата: Владимир Путин налага на Запада Нов световен ред

2 thoughts on “Путин предложи на Запада подялба на Украйна

  1. Който нож вади, от нож си пати. Нали, ако се разцепи Украйна, идва ред на Русия. Хитрата сврака с двата крака!

  2. Путин е наточил, големия ножжжжжжжж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *