Nintendo изключи гей героите от играта

nintendoКомпанията Nintendo няма да позволи на геймърите да играят като герои – гейове в  произвежданата от нея  игра Tomodachi Life, която възпроизвежда реални житейски ситуации.

Един от феновете на играта даде началото на кампания в социалните мрежи, за да принуди Nintendo да позволи еднополовите взаимоотношения между героите в играта , както това  се случва с реални хора.

Nintendo заяви, че стартирайки играта „никога не е имала  намерение да коментира социални явления в каквато и да било форма“.

Играта Tomodachi Life стана истински хит в Япония. Компанията планира да започне да я продава в САЩ и Европа през юни.

„Вариантите на отношения, представени в играта , представляват игрови алтернативен свят, а не имитация на истинския живот “ – се казва в изявление на американския клон на Nintendo .

„Ние се надяваме , че всички наши фенове ще разберат, че Tomodachi Life беше замислена като ексцентрична, интелигентна игра и ние абсолютно не се опитваме да коментираме социални явления “ – казват в Nintendo .

Tomodachi Life стартира в Япония през миналата година и се превърна в един от най-големите хитове за преносими конзола 3DS. Тя позволява на потребителите да заселят виртуален остров с герои „мии“, с аватари на реални хора.

Тай Марини, 23 -годишен гей и Nintendo фен от Аризона започна кампания в „Туитър“, за да  насърчи компанията  да допусне възможност за еднополовите връзки в играта.

Той твърди, че доколкото неговия виртуален аватар не е в   състояние да се ожени в играта, той се лишава от „ексклузивно съдържание“.

Според компанията Nintendo , възможността за еднополови  отношения не е  предвидена в оригиналната версия на играта,  стартирана в Япония.

Въпреки това, компанията заяви, че е чула и внимателно ще  проучи всички становища, изразени по време на кампанията.

One thought on “Nintendo изключи гей героите от играта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *