Резервите на Русия за седмица са намалели с 11 милиарда долара

gold-2Международните резерви на Русия към 2 май са били в размер на 471,6 милиарда долара, съобщи централната банка на Русия в четвъртък.

Към  26 април резервите на Русия са били 482,7 милиарда долара. По този начин, тази седмица резервите са намалели с $ 11.1 милиарда – с 2.3%

Една седмица по -рано е имало увеличение на международните резерви с 0,7 млрд. долара.

Международните  (злато и валута) резерви на Русия са високоликвидни външни активи, държани от Банката на Русия и руското правителство .

Международният валутен фонд смята, че руската икономика вече е в рецесия , заради щетите, провкирани от кризата в Украйна.

Прогнозата за растежа на БВП през 2014 г.  фондът понижи  през април от 1,3% до 0,2% , а през 2015 г. – от 2,3% до 1%.

One thought on “Резервите на Русия за седмица са намалели с 11 милиарда долара

  1. Тия измислени икономически категории само гаргите плашат, младите по света вече се вдигат на бунт да учат и друга икономика, не само сегашната, която се преподава…защо пиша това – щото като са намалели резервите, като се е сринала на борсата, като някъде другаде е настъпила някоя виртуална мотика – и какво от това?
    Време е да заживеем в света на доматите и картофите, а не на борсовите индекси, които са врата у полето за който трябва, а останалите ги зяпаме като заек пред фаровете на ретящ към него автомобил…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *