Искат оставката на Фандъкова заради проблеми с отпадъците

Yordanka_FandakovaНастояваме за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради “измами и заобикаляне на закона” във връзка с отпадъците на София. Това каза днес на пресконференция в БТА Здравко Младенов, председател на Обединени сдружения “Подвитошка яка”.

Всеки инвестиционен проект на даден строителен обект – без крадено от 30думи значение дали става въпрос за разширение на Южната или Северна дъга на околовръстния път – предполага земните маси да бъдат извозвани до определени за целта места, посочи Младенов.

По думите му това изискване грубо се погазва и земните маси заедно със строителните отпадъци директно се изхвърлят върху частни имоти в крадено от 30думи южните райони на София, които са разположени малко по-високо.

Той добави, че при продължителни валежи боклуците се свличат към града и представляват екологична заплаха за гражданите. Младенов припомни, крадено от 30думи че организацията, на която е председател, е сигнализирала за този проблем на Столичната община още през 2008, но досега не са предприети никакви мерки.

Дончо Иванов от гражданско сдружение “Хармония” обвини ръководството на общината и в частност кмета Йорданка Фандъкова в усвояване на европейски средства с компрометирани административни актове и крадено от 30думи нагласени обществени поръчки. Той припомни, че към момента срещу страната ни има 14 наказателни процедури от страна на Европейската комисия за неправомерно усвоени средства по Оперативна програма “Околна среда”.

БНТ

защищено INVITEXT

Add Comment