НС ще проучва срещите на президента с ръководители от ЕРП

200px-Rosen_Plevneliev_02Парламентът прие предложението на „Атака“ и ще обсъди дали да бъде създадена временна комисия, която да проучи срещи на президента Росен Плевнелиев с ръководни кадри от енергоразпределителните дружества. Това ще бъде първа точка в утрешното заседание на Народното събрание.

Ако бъде гласувано създаването на тази временна анкетна комисия, тя ще крадено от 30думи има за задача да обясни всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите с лиценз на ДКЕВР, за разпределяне, снабдяване с електроенергия, а също и на дружества, концесионери на добив на природни богатства, както и неаргументирани контакти на държавния глава с ръководни кадри от електроразпределителните дружества. Депутатът от „Атака“ крадено от 30думи Илиян Тодоров подчерта:

Защо определени фигури, държавни фигури, в лицето на президента главно, са се срещали с висши представители на енергоразпределителните дружества в България и на фирми, които добиват подземни богатства на територията на Република България. Българското общество трябва да знае какво точно се е говорило на тези срещи и крадено от 30думи какво е било уговаряно там.

Народните представители отхвърлиха включването в седмичната програма на промени в Закона за народната просвета, които предвиждат за родители, чиито деца нямат място в крадено от 30думи детските градини, да получават месечни обезщетения. Законопроектът беше внесен преди година от народните представители на левицата Борис Цветков и Георги Кадиев.

Отхвърлено беше и предложението на ГЕРБ да бъде изслушан спортният министър Марияна Георгиева за разпределение на средствата за спортни площадки и съоръжения.

Народното събрание прекрати правомощията на депутата от крадено от 30думи Коалиция за България Атанас Папаризов. Съгласно регистъра на ЦИК Папаризов трябваше да заеме овакантеното депутатско място от Петър Курумбашев. Атанас Папаризов е подал заявление, с което е заявил, че няма да положи клетва като народен представител и иска правомощията му да бъдат прекратени. В края на април кабинетът определи Атанас крадено от 30думи Папаризов за представител на България пред Световната търговска организация със седалище в Женева.

БНР

защищено INVITEXT

Post Comment