НС ще проучва срещите на президента с ръководители от ЕРП

200px-Rosen_Plevneliev_02Парламентът прие предложението на „Атака“ и ще обсъди дали да бъде създадена временна комисия, която да проучи срещи на президента Росен Плевнелиев с ръководни кадри от енергоразпределителните дружества. Това ще бъде първа точка в утрешното заседание на Народното събрание.

Ако бъде гласувано създаването на тази крадено от 30думи временна анкетна комисия, тя ще има за задача да обясни всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите с лиценз на ДКЕВР, за разпределяне, снабдяване с електроенергия, а също и на дружества, концесионери на добив на природни богатства, както и неаргументирани контакти на държавния глава с ръководни кадри от крадено от 30думи електроразпределителните дружества. Депутатът от „Атака“ Илиян Тодоров подчерта:

Защо определени фигури, държавни фигури, в лицето на президента главно, са се срещали с висши представители на енергоразпределителните дружества в България и на фирми, които добиват подземни богатства на територията на Република България. Българското общество трябва да знае какво точно се е крадено от 30думи говорило на тези срещи и какво е било уговаряно там.

Народните представители отхвърлиха включването в седмичната програма на промени в Закона за народната просвета, които предвиждат за родители, крадено от 30думи чиито деца нямат място в детските градини, да получават месечни обезщетения. Законопроектът беше внесен преди година от народните представители на левицата Борис Цветков и Георги Кадиев.

Отхвърлено беше и предложението на ГЕРБ да бъде изслушан спортният министър Марияна Георгиева за разпределение на средствата за спортни площадки и съоръжения.

Народното събрание крадено от 30думи прекрати правомощията на депутата от Коалиция за България Атанас Папаризов. Съгласно регистъра на ЦИК Папаризов трябваше да заеме овакантеното депутатско място от Петър Курумбашев. Атанас Папаризов е подал заявление, с което е заявил, че няма да положи клетва като народен представител и иска правомощията му да бъдат прекратени. В края крадено от 30думи на април кабинетът определи Атанас Папаризов за представител на България пред Световната търговска организация със седалище в Женева.

БНР

защищено INVITEXT

Add Comment