Във Великобритания приравниха педофилите към терористите

Наказанието за жителите на Великобритания, уличени в  педофилия, ще бъде същото като за терористите, пише  The Guardian. Съответното изявление в неделя, 27 април , бе направено от министър -председателя Дейвид Камерън.

Той подчерта, че е необходимо да се лишат педофилите от възможността да  си обменят „указания“ за това как да намерят жертва и как да избегнат наказание. Такива материали ще се считат за екстремистки, като ръководствата за  производство на самоделни бомби в Интернет.

„Вратичката в закона , която позволява на педофилите да пишат и разпространяват тези отвратителни материали,  е недопустима. Искам да бъдем сигурни, че сме направили всичко, за да защитим децата“- каза Камерън.

Очаква се, че за новия закон в лятната си  реч ще се изкаже и самата кралица Елизабет II. Законът трябва да влезе в сила следващата година .

Властите в страната се решиха на такива мерки  след  скандал в едно от частните училища във Великобритания. Както стана известно, учител педофил в продължение на три години е изнасилил  около 60 десетгодишни момчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *