Японските мафиоти от якудза пуснаха свой официален сайт

    Най-голямата и най-известната престъпна организация в японската мафия (якудза) „Ямагучи – гуми“ стартира свой сайт  за подобряване на имиджа на организацията. Според The Guardian, на своя уебсайт членовете на групировката се призовават ??помежду си да се обединят и убеждават колегите си да спрат употребата на наркотици .

    Сайтът на   „Ямагучи – гуми“ съдържа видео с членовете на групировката на поклонение в храма Шинто. В клипа  като саундтрак звучи песен в традиционен японски стил . В текста се  казва, че идеалите на клана са: смелост, желание да се бори с несправедливостта и да помага на слабите.

    Също така има и снимки, на които  мафиоти помагат за разчистване на развалините след цунамито през 2011 г.  и земетресението през 1996 г..

    Сайтът „Ямагучи – гуми“ не е първият медиен проект в историята на групировката. През миналата година за членовете си,  представители на якудза започнаха да издават списание. То включваше поетична страничка, истории за риболов, както и инструкции от шефа на мафията.

    Целта на изданието е да обедини членовете на организацията. На неговите страници младите членове на организацията обясняват ценностите на якудза и говорят за трудните времена, настъпили за японската мафия.

    “ Ямагучи – гуми “ е една от най-големите престъпни организации в света . Групировката получава милиарди долари печалба годишно от рекет , хазарт, секс индустрията , трафик на оръжие , наркотици , както и операции с недвижими имоти и строителство. В допълнение, участва в акции за манипулиране на пазара и в създаване на порнографски сайтове.

    Базата на Ямагучи – гуми се намира в Кобе, Япония, но организацията действа в цяла Япония и извършва дейността си и в чужбина, главно в Азия и САЩ .

    През последните години числеността на якудза в Япония  значително намаля. В мафиотския клан „Ямагучи – гуми“ сега има  25 700 души , докато през 2012 г. те са били 2000 повече. На тази организация се падат  40% от организираната престъпност в страната.

    Тази тенденция се дължи на затягането на японските закони. Сега лидерите на групи могат да бъдат съдени за престъпленията на своите подчинени. Много високопоставени членове на якудза са били принудени да напуснат.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *