Русия отзова своя представител в НАТО

    Министерство на отбраната на Русия  отзова в Москва за консултации своя главен военен представител в НАТО  генерал-полковник Валери Евневич.

    „Политиката на изкуствено нагнетяване на напрежение не е нашият избор. В същото време ние не виждаме възможност да продължим военното сътрудничество с НАТО както досега.  Решихме да отзовем в  Москва за консултации главния военен представител на Русия в НАТО генерал-полковник Валери Евневич“ – цитира руския зам. министър на отбраната Анатолий Антонов Интерфакс .

    Антонов също така заяви, че решението на НАТО да прекрати сътрудничеството си с Русия обезсмисля резултатите от съвместната работа през последните няколко години.

    Във вторник НАТО реши да замрази военното и гражданско сътрудничество между НАТО и Русия и да предприеме допълнителни мерки за защита на страните-членки от Източна Европа.

    В изявление на външните министри на страните-членки,  НАТО призова Русия да предприеме незабавни стъпки  за да се върне към нормите на международното право.

    НАТО веднъж вече  прекъсва  сътрудничеството си с Русия след събитията от август 2008 г., когато Москва изпрати свои  въоръжени сили на територията на Грузия, пише Би би си.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *