Добротата живее в гените

    s02112950В живота, макар и рядко, се срещат хора, напълно  неспособни да правят лоши неща. Това не е само въпрос на възпитание,  но и на гени. Това се доказва и от последните наблюдения на американски учени.

    Сравнявайки хора с различни гени , изследователи от слънчева Калифорния разкриха възможността за частично прехвърляне на склонността към  добро от родители на деца. За добротата са отговорни хормоните окситоцин и вазопресин . Зависимостта на човешката природа от нивото на тези хормони е установена отдавна.

    При ново изследване учените са открили, че комбинация от посочените по -горе гени и светоусещането,  заедно влияят на такива човешки качества като щедрост и доброта.

    Хората , които виждат опасности навсякъде, рядко помагат на другите , но ако те имат специфична комбинация от гени, свързани с добър характер , животът им е различен Това  съобщават учени от Университета на Калифорния.

    Специалната комбинация от гени позволява на човек да потисне вътрешното усещане за  опасност и да помага на хората , независимо от личните страхове и опасения.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *