CNN : Руската инвазия в Украйна „много вероятна“

    Американското разузнаване е предупредило Белия дом за повишена вероятност от нахлуване на руски войски на континенталната територия на Украйна, съобщи CNN .

    В поверителен доклад, за който пред CNN анонимно са разказали двама представители на администрацията на САЩ , се говори за прегрупиране на руските войски на границата с Украйна, което е подобно на маневрите на Русия пред войните в Чечня и Грузия.

    Във връзка с този доклад , републикански сенатори от комисията по въоръжените сили към Съединените щати са изпратили тайно писмо до президента , в което  са изразили дълбоката си загриженост за такова развитие.

    Комисията счита за обосновани опасенияте, че Москва може да окупира източната и южната част на Украйна, да достигне Приднестровието и  да се опита да завземе  територии  в Прибалтика, са съобщили източниците на CNN.

    Според разузнаването на САЩ, Русия има до  западната си граница повече от 30 хиляди войници , които са готови по всяко време да навлязат на територията на Украйна.

    2 thoughts on “CNN : Руската инвазия в Украйна „много вероятна“

    1. Моля за извинение: Бг пословицата …

    2. Така значи, САЩ, които териториално отстоят на 8 000 км от Западна Европа и на повече от 12 000 км от източните граници на Русия, имат войски в непосредствена близост с РФ /Русия/ и те НЕ СА ЗАПЛАХА ЗА РУСИЯ, ЩОТО ТЕ СА КОМБИНИРАНИ И С ВОЙСКИ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ, ЧЛЕНКИ НА НАТО??? Та кой кого и как заплашва??? И ако Русия всне пак държи своите войски на своя територия, ТЯ ЗА КОГО Е ЗАПЛАХА??? Щото нейни войски на територията на други държави , водещи война срещу местнвото население в колаборационизъм с местни марионетки, няма. А войски на САЩ и НАТО в на територията на други държави, водещи военни действия или доскоро водили такива, ооо, наспорили ги ястребите от Пентагона, воглаве с американския президент. ЗНАЧИ НА ПРАКТИКА СЕ ПОТВЪРЖДАВА БГ ПЖСЛЖВШЦАТА: „Крадецът вика дръжте крадеца!“…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *