Клисарова: Няма да развалим абитуриантските балове заради изборите. ЦИК ще даде становище как да се съвместят

„Не може български автори да отпадат, защото това е нашата национална идентичност“, каза министърът на образованието и науката Анелия Клисарова в предаването „Дневен ред” на TV7, по повод размествания в програмата по български език и литература.“Българска история трябва да се учи, защото това е нашата гордост“, категорична е министър Клисарова.

 

Тъй като тази година абитуриентските балове съвпадат с изборите за Европейски парламент, министърът обясни, че МОН е подало писмо до ЦИК, която ще даде официално становище как да се съвместят събитията. „Няма да позволим да развалим един от най-хубавите празници не само на абитуриентите, а и на техните родители и на всички ученици и учители“, категорична бе тя.

 

По отношение на отпадането на ученици от училище Клисарова заяви, че от 1 до 4 клас броят на отпадналите не е голям. Тя обясни, че процентът на деца отпаднали поради слаб успех е много малък. „Най-много ученици напускат училище по социални причини”, каза министърът. По думите й в някои отдалечени райони родителите не мотивират много ученика защото самите те не са високо образовани. Тя припомни, че се разработва стратегия за отпадналите ученици съвместно с Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката и енергетиката. „Когато всички се обединим трябва да успеем да намалим този брой ученици, които отпадат“, заяви тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *