Присъдата на руски опозиционер за безсрочно психиатрично лечение се оказа законна

    Московският съд отхвърли жалбата на   участника в „блатното дело“  Mихаил Косенко,  осъден на безсрочно  принудително психиатрично лечение, съобщава кореспондентът на The Guardian Алекс Лун.

    Според сестрата на Косенко – Ксения, за нея и брат и „е  имло слаба надежда , че някакво милосърдие или справедливост все още са възможни, но се оказа, че няма“.  „Това е поредният фарс на руското правосъдие, което в действителност не съществува“  – каза тя.

    Председателят на реномираната правозащитна рганизация „Мемориал“ Олег Орлов е дал показания в съда , заявявайки, че на 6-ти май 2012 г. е бил само на няколко метра от ответника и „на 100 % е сигурен , че Михаил Kосенко  не е извършвал престъпни деяния, за които е обвинен.“

    „Това е политически процес, а Koсенко  е  несправедливо осъден  политически затворник “ – казва Орлов . Той се оплаква, че руски активисти за правата на човека не са в състояние да направят оценка на условията, в  които живеят осъдените по „блатното дело“ и тези, които чакат  присъда. Те също не разполагат с достъп до психиатричната институция, където се намира Косенко .

    Източник : The Guardian

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *