Майка-биохимик излекува детето си от аутизъм

big_1343004Биохимикът Катрин Рийд ( Katherine Reid ) от Сан Франциско е намерила инструмент, който в някои случаи  свежда до минимум симптомите на аутизъм при деца – диета, която изключва натриев глутамат, съобщава Fox News.

Нейните заключения са на базата на анализ на невробиологични изследвания и личен опит : на дъщеря и на две години е поставена диагноза “ аутизъм“, сега е на  седем години и , според учения, проявите на болестта  „напълно са изчезнали“.

Диетата , за която говори за д-р Рийд, е различна от тези, които са били известни до сега. Според нея от храната на  дете с аутизъм трябва да бъде изключено само едно химическо съединение – хранителната добавка за усилване на вкуса , мононатриев глутамат (други имена – E 621, E 631, хидролизиран растителен протеин) .

“ В организма има рецептори за глутамат, който възбужда   нервните клетки, и той е необходим, но само в определено количество- казва Рийд. – Много разстройства на нервната система , като аутизъм , могат потенциално да бъдат свързани с дисбаланса на потребление на глутамат “ .

Според нея  95 % от преработените храни съдържат натриев глутамата, обаче , производителите имат право да не посочват наличието му, ако съдържанието не надвишава определено ниво.

Въпреки че в момента няма никакви данни, научно подкрепящи теорията на Рийд (глутаматната хипотеза за аутизъм, обаче , вече съществува ) , биохимикът вярва, че е върнала към нормално  състояние седемгодишната си дъщеря Брук, което е  ясно доказателство за верността на тази идея. Когато детето е на две години , Катрин и нейния съпруг, клетъчен биолог  забелязват признаци на аутизъм: диви истерии, които продължавали в продължение на няколко часа,  стереотипно поведение , трудности в общуването и обучението, както и проблеми с червата .

Данните от изследването показват , че детето има средна степен на аутизъм. “ Тя живееше в някакъв собствен свят – споделя майката на Брук. – Нейните действия се повтаряха, тя показвапе признаци на невроза с натрапчиви състояния и започваше да крещи истерично, ако я водех у дома по друг път, а не по обикновения“.

Веднъж Рийд се натъкнала на статия за ролята на глутамата в организма: това съединение е необходимо за предаване на импулси между невроните и клетките от други тъкани, то е включено в познавателните процеси на мозъка , но излишъкът на глутаминова киселина може да предизвика различни неврологични разстройства.

Затова Рид изключила от храната на детето всички продукти, съдържащи мононатриев глутамат, и , според нея “ симптомите на аутизъм изчезнали напълно. “ Постепенно детето станало по-социално адаптирано, у него изчезнало  напълно стереотипното поведение и се подобрила  координацията.

След като Рийд видяла резултатите от прехода към свободна  от глутамат диета с дъщеря си , тя основава организация с нестопанска цел, Unblind My Mind , изучаваща ефекта на храната върху мозъка . Според нея, у 74 от 75 деца , с които е работила в рамките на организацията, е настъпило значително подобрение .

 

Как да се премахнат химикалите от плодовете и зеленчуците

Как да заобиколим географските ограничения на популярни видеоканали

Трябва ли Китай да се радва на възхода на Русия?

 

14 thoughts on “Майка-биохимик излекува детето си от аутизъм

  1. Гери, ти явно си чела за аутизъм, но не е достатъчно! Почети още и приятно да ти е! Моля те, не се изказвай неподготвена по теми, които не разбираш.

  2. Браво и аз съм на това мнение….едни печеля за сметка на нашето и на децата ни със здравето!!!

  3. Аз бих попитала, откъде се взема в храната на 2 годишно дете глутамат???

  4. Я млъкнете комунисти такива, пазарът решава всичко, невидимата ръка на пазара ще намаже филийката на всеки. Стига с този държавен контрол стига с комунизма, пазарът да решава. Само Адам Смит, Хайек, Мизес и Айн Ранд, хайл..

  5. Да се мисли по този начин, е доста повърхностно.
    Различните хора имат различни здравословни проблеми и при тях различните химични процеси в тялото протичат по различен начин. При едни се наблюдават проблеми с храносмилането, при други страда психиката, трети получават подарък- комбинация от двете.
    В случая става въпрос за диета, която „в някои случаи свежда до минимум симптомите на аутизъм при деца“. Ако действително този сравнително лесен начин може да помогне, браво на жената.

  6. Гери,я прочети малко повече за глутамата ,как се прави как действа на организма и … да ти е сладко :)

  7. без това да звучи расистко, между хората от различни раси има изразени разлики в метаболизма на отделни химически съединения, напр. азиатците почти не могат да разграждат алкохол- така че, нищо чудно да се окаже, че и в преработката на глутамата процесите при азиатци и европеиди са много различни…

  8. Биохимик, който е взел решение да лекува детето си на базата на прочетена статия…тая да не е чела бг мама?..както и да е – има теория, че аутизма е в следствие на някакво метаболитно разстройство, тъй като се вижда ясно как се влияе от различни диети поведението на децата, а и не малко деца показват симптомите за пръв път след ваксини съдържащи много отрови и тежки метали. Но ако беше в глутамата проблема, то тогава в Япония, където са го направили за пръв път като подправка и в Китай, където най-масово го произвеждат и използват щяха да са всичките аутисти, пък аз не съм чула там да има някакъв бум на аутизъм, какъвто се наблюдава из Европа и най-вече САЩ…аз до колкото знам Япония на първо място по здраве и дълголетие на населението – със същия не добре аргументиран успех някой може да отдаде този факт отново на глутамата, нали?..

  9. statiata ne e za GMO, zitoto ne e GMO, prochetete informacia po temata, ne govorete naizust.

  10. И къде грешим „сериозно“? Всеки който е дръзнал да говори истината е дискредитиран! Какво стана с шотландския учен доказал че ГМ царевица води до развитието на тумори и рак!? Защо на диабетици които променят диетата си изцяло на естествени плодове и зеленчуци само след две седмици диабета започва да изчезва? Нима оспорвате изследване проведено от Харвардския университет доказващо, че консумацията на вода съдържаща флуорид води до сериозни здравословни проблеми или просто казано „затъпяване“! Защо Израелския съд постанови премахването на флуоридизацията на питейната вода в Израел от 01.01.2014? Да не подценяваме факта че ваксинациите на деца (и бременни жени вече) са се утроили през последните години! Случайно да ви е известно че във ваксините има живак и други осакатяващи организма химикали? Има големи съмнения че ваксините водят до аутизъм! Как ще обясните факта че миналата зима повечето европейци заболяха след ваксинацията си, а тези които не се ваксинираха въобще не се разболяха от грип? И как ваксинацията ще те защити от вирус който е различен от вируса въз основа на който е разраборена ваксината? Кой печели от цялата работа? Фармацефтичната индустрия! Химическите концерни! Нима не е факт че всяко хапче има страничен ефект? И на какво ги учат лекарите? – да предписват колкото се може повече хапчета! Живеем в 21 век и сме по глупави и болни като цяло от предците ни!

  11. Производителите трябва да се задължат със закон да изписват на етикета точното количество на съставките в храните,за да може всеки клиент да прецени ,коя храна е най-подходяща за него според здравословното му състояние,защото една и съща храна за един е полезна,а за друг-вреди на здравето му.Да отпадне възможността съставки под допустимото количество да не се изписват на етикета.Етикетите на всички стоки,които се продават в българската търговска мрежа задължитело да са изписани на български език,независимо от коя точка на планетата Земя идват в България.
    Бъдете здрави!

  12. Крайно време е хората да разберат, че ги тровят с тези хлебни продукти.Цялата зърнена реколта вече е ГМО и от там идват всички болести на човека.Най-вече в измислените подправки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *