Янукович: Скоро се връщам в Киев

Виктор Янукович направи изявление в Ростов на Дон. Той увери, че все още е легитимният президент на Украйна : “ Аз ще се върна към Киев, няма да се чака дълго“.

Зад завесата на пълномощното правителство  действа банда неонацисти и неофашисти, каза политикът. „Те уволняват   ръководството на полицията и на СБУ. В градовете  патрулират мъже с маски и с превръзки на ръцете.  Те уволняват висши офицери от армията, тези, които се противопоставят на използването на армията срещу цивилните.  Те искат да поставят армията под флага на Бандера и да започнат гражданска война“ – каза Янукович.

„Войниците и офицерите няма да изпълнят вашите престъпни заповеди“ – каза той.

„Оставам върховен главнокомандващ. Аз съм жив“- каза сваления президент.

„Вие ослепели ли сте, паметта ли сте си  загубили? “ – попита Янукович покровителите на националистите.

Той се обърна към американците, заявявайки , че САЩ нямат правото да предоставят помощ на правителство, което е свалило демократично избрания президент. Според Янукович , Белият дом нарушава собствените си закони.

Янукович заяви , че плановете на „узурпаторите“ за съкращенията  на заплатите са нечовешки . Той увери, че е имал план за подобряване на живота в страната, но завземането на властта го е възпрепятствало да го реализира .

Янукович подчерта, че в резултат на действията на новото правителство се откъсва Крим, а югоизточните региони „под дулата на автоматите отказват да се подчиняват на действията на узурпаторите“.  „Страната ще се издигне и ще се обедини.  Украйна все още не е загинала“ – заключи политикът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *