Сатоши Накамото отрече да има нещо общо с биткойна

Предполагаемият създател на Bitcoin Сатоши Накамото отрича, че именно той е изобретил тази виртуална валута, съобщава Reuters . По-рано, списание Newsweek публикува статия за Накамото, в която се посочва, че изобретателят на Bitcoin живее в Temple City, Калифорния. В допълнение , вестникът публикува снимката на Накамото и оцени  състоянието на бизнесмена на  $ 400 милиона.

Скоро десетки репортери заобиколиха двуетажната къща на Накамото. След известно време предполагаемият  създател  на Bitcoin се появи.

„Нямам нищо общо Bitcoins. Чакайте, първо си искам безплатния обяд. Тръгвам с този човек“- каза Накамото и посочи репортера на  Associated Press. „Аз не съм в Bitcoin, аз не знам нищо за това“ – добави  Nakamoto .

След това той  обядва  с репортера в местен ресторант за суши и отиде до офиса на Associated Press в Лос Анджелис. Съобщено бе, че журналистите са организирали истински лов за Накамото.

В интервю за AP Накамото  каза, че Newsweek е изтълкувал погрешно думите му. „Всичко звучеше като че ли аз съм имал нещо общо с Bitcoin  преди и нямам отношение  сега. Не е това, което имах предвид , искам да се изясни този въпрос“- подчерта той.

От  Newsweek , на свой ред,  настояват за истинността на своята история.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *