Бразилският Сенат ще обсъди законопроект за легализиране на марихуаната

В Бразилия Сенатът ще обсъди законопроект за разрешаване на производството и употребата на марихуана у дома и под надзора на органите на властта, по уругвайски образец, съобщи бразилското издание Folha де Сао Пауло

Законопроектът предвижда разрешаването на производство на марихуана у дома , регистриране на  фен клубове и лицензиране на заведения, където ще се  произвежда и продава  растението. Обсъждането на законопроекта е станало възможно благодарение на факта, че за неговото внасяне в  Сената са гласували  повече от 20 милиона човека в интернет. Това е постигнато само за една седмица гласуване на сайта на Сената .

Кога точно ще започне дискусията , все още не се съобщава.

Ако бразилските власти разрешат производство на марихуана , страната ще е втората в света след Уругвай, която легализира производството на това растение.

В Уругвай законът, който легализира марихуаната,  бе подписан от президента Хосе Мухика в края на декември миналата година. В документа се уточнява , че жителите ще могат да я отглеждат в ограничени количества само за  себе си или в клубове, както и да я  купуват в аптеките срещу представяне на специална карта (до 40 грама на месец ) .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *