Президентът на Аржентина Кристина Кирхнер бе наречена „стара вещица“ от уругвайския и колега Хосе Мухика

    kirhnerДумите, изречени от президента на Уругвай  Хосе Мухика  за аржентинския президент  Кристина Фернандес де Кирхнер, се превърнаха в една от най-скандалните новини в международните медии.

    В разговор, който не бил предназначена за пресата в беседа с  приближени,  Мухика нарекъл Кирхнер „стара вещица, инат като магаре“ и отбелязал, че е много по-лоша от своя „кривоглед мъж, който поне е политик.“

    Думите, изречени от главата на Уругвай в разговор с кмета на Саранди Грандет – Карлос Eнгисо преди пресконференция вчера, били случайно записани и публикувани от изданиетo  Еl Observador в Интернет  заедно с 30-секунден запис.

    nestor kirhnerДумите на Мухика   предизвикаха дипломатически скандал. Аржентинските власти  нарекоха  коментарите му неприемливи, особено обидата към починалия, който не може да каже нищо сега ( „кривоглед“ е бившият президент Нестор Кирхнер, съпруг на сегашния президент Кристина Кирхнер, който почина през 2010 г.)

    Междувременно Мухика, коментирайки речта си  каза, че разговорът не бил за Аржентина, а за  президента на Бразилия Дилма Русеф и нейният предшественик Луис Инасио Лула да Силва…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *