Кощуница: Да сложим край на евроинтеграцията

424499_kostunica-sednica-dss-3beta_fДемократическата партия на Сърбия започна днес предизборната си кампания с представянето на  „Програма за развитие на Сърбия от 2014 до 2019 г. – икономика на политическия неутралитет“, а лидерът на партията Воислав Кощуница каза , че гражданите на изборите ще трябва да избират между еврофанатизма на  СНП и свободна Сърбия, която се основава на военна и политическа неутралност.

– СНП сега е най-отговорна за това, че  Сърбия е завладяна от еврофанатичен дух на послушание към Брюксел. Ето защо, ние призоваваме гражданите да избират между еврофанатизма на Сърбия и свободна Сърбия, която се основава на военен и политически неутралитет – каза Кощуница.

Крайно време е, каза Кощуница по време на митинг в Белград, на който ДП започна  кампанията си, Сърбия да прекрати  „катастрофалната политика на европейска интеграция“.

Кощуница каза , че единствено партията му в предстоящите избори излиза с конкретна  икономическа програма за развитие на Сърбия през следващите пет години и че той изхожда от това, че е възможно да се възстанови страната, на базата на собствената и икономика, а не чрез „Брюкселската бюрокрация“ .

– В основата на нашата национална програма  е свободата на Сърбия като държава,  нейните граждани и икономика… С присъединяването си към НАТО и ЕС, Сърбия ще изгуби тази свобода – каза още Кощуница.

blic.rs

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *